Pagarina drošības līdzekli Alisas slepkavības lietā aizturētajiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas policija pagarinājusi drošības līdzekli diviem vīriešiem, kas aizturēti Latvijas valstspiederīgās Alisas Dmitrijevas slepkavības lietā, vēsta laikraksts «Lynn News».

Britu policija Kingslinnā 1.maijā aizturēja divus 28 un 31 gadu vecus vīriešus, kas dzīvo Visbīčā.

Pēc nopratināšanas abi vīrieši atbrīvoti pret galvojumu. Pagājušā nedēļā abiem vīriešiem drošības līdzeklis pagarināts.

Policija nesniedz sīkāku informāciju par abiem vīriešiem un viņu lomu Dmitrijevas slepkavības lietā.

Kā ziņots, 17 gadus vecās Alisas Dmitrijevas līķis sadalīšanās stadijā tika atrasts Jaungada dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā.

17 gadus vecā Alisa Dmitrijeva pazuda 31.augustā. Tā kā meitene jau iepriekš mēdza nenakšņot mājās, viņas ģimene policijā par viņas pazušanu ziņoja 6.septembrī. Norfolkas miertiesa 10.janvārī sāka oficiālu izmeklēšanu par Dmitrijevas nāves apstākļiem.

Alisa pēdējo reizi dzīva redzēta 2011.gada 31.augustā neilgi pēc pusnakts Kingslinnas pilsētā, kur viņa iekāpusi pie diviem vīriešiem zaļā «Lexus GS300» markas automašīnā.

Meklēto automašīnu policisti marta vidū atrada kādā metāllūžņu laukumā Visbīčā. Automašīna tagad nodota tiesu medicīnas ekspertu rīcībā.

Kaut arī meitenes nāves iemeslu ekspertiem pagaidām nav izdevies noskaidrot, policija Dmitrijevas nāvi uzskata par slepkavību.

Policisti noskaidrojuši, ka Alisa naktī uz 31.augustu piedalījusies kādā ballītē automašīnu stāvvietā Snetišemas pludmalē, kas atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā no Sendringhemas. Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, Alisa iepriekš 30.augusta vakarā bija pludmalē, kā arī atgriezās tur pēc pusnakts, ierodoties zaļā «Lexus» automašīnā.

Izmeklētāji uzskata, ka meitene nogalināta drīz pēc tam. Pagaidām nav skaidrs, vai viņa nogalināta pludmalē un pēc tam viņas mirstīgās atliekas pārvestas, vai arī viņa devusies kādam līdzi uz Sendringhemu un tur nogalināta.

Nekas neliecina, ka Alisa būtu piedzīvojusi seksuālu uzbrukumu. Tāpat policija noliedz presē izskanējušos apgalvojumus par Alisas aizraušanos ar narkotikām, norādot, ka mirstīgajās atliekās narkotiku pēdas nav atrastas.

Vietējā policija vairākkārt aicinājusi Visbīčas un Kingslinnas iedzīvotājus, īpaši latviešu, lietuviešu un krievu kopienas pārstāvjus, vērsties policijā, ja viņiem ir kāda informācija par Alisas gaitām augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās.

Policistus arī ļoti interesē Alisas mobilais telefons «LG GM360», kuru pagaidām nav izdevies atrast.

Policisti arī pieļauj iespēju, ka Alisas slepkava varētu būt jau aizbēdzis no Lielbritānijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu