Noskaidrots, kāpēc svētdienās cilvēki ir grūtsirdīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Svētdienās plkst.16.13 pieaugušajiem uznāk grūtsirdība par gaidāmo nākamo darba nedēļu, atklājies Lielbritānijā veiktā aptaujā.

«Svētdienas grūtsirdība», kas izpaužas kā neliela nomāktība par gaidāmo darba nedēļu, pieaugušajiem sākas pēcpusdienā un ilgst līdz pašam vakaram, vēsta laikraksts «Daily Telegraph».

Četri no desmit aptaujātajiem jeb 41% respondentu atzina, ka svētdienas vakaros viņi jūtas satraukti un nomākti.

Viesnīcu tīkla «Premier Inn» pasūtītajā aptaujā atklājies, ka no pirmdienas līdz piektdienai briti nevar vien sagaidīt nedēļas nogali, bet aptuveni astoņas stundas pirms nedēļas nogales oficiālajām beigām jau sākt uztraukties par atgriešanos darbā.

Turklāt aptuveni 10% no aptaujātajiem atzina, ka «svētdienas grūtsirdība» viņiem sākas plkst.10 svētdienas rītā.

Daudzi aptaujātie atzina, ka grūtsirdība nedēļas nogalē viņiem uzmācas aiz garlaicības.

Gandrīz trīs ceturtdaļas aptaujāto sacīja, ka svētdienās viņi bieži vien neiziet no mājas, bet 46% aptaujāto turklāt pat ne ar vienu nesarunājas pa telefonu.

Vairāk nekā 25% atzina, ka svētdiena ir visnejēdzīgākā diena, jo veicami visādi mājas uzkopšanas darbi.

Savukārt 44% aptaujāto atzina, ka apskauž kolēģus par viņu pavadītajām nedēļas nogalēm.

«Daudzi briti svētdienas uzskata par garlaicīgām un daudzi pat necenšas iziet no mājas, bet nedēļas nogales ir būtiski pavadīt, maksimāli izbaudot dzīvi,» norādīja «Premier Inn» pārstāve Klēra Haija.

Cīņai ar «svētdienas grūtsirdību» psihologi iesaka nedēļas nogalē saplānot daudzus pasākumus, fiziskas aktivitātes un laika pavadīšanu kopā ar citiem cilvēkiem.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu