Ko ajūrvēda māca par veselību un ilgu mūžu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Mūsdienu sievietes dzīvesveids mēdz būt straujšs vai pat haotisks un gadās, ka vismazākā uzmanība tiek veltīta vienai no galvenajām pilnvērtīgas dzīves sastāvdaļām - veselībai. Veselīgs un ilgs mūžs ir dārgums, kura iegūšanai tik vien kā nepieciešams ievērot vienkāršas patiesības. Tas iespējams, iepazīstot ajūrvēdu un atklājot senas zināšanas par veselīgu dzīvesveidu un vesela organisma uzturēšanu, portālu «Apollo» informēja ajūrvēdas medicīnas centrs «Ajūrvēda Indija».

Veselīgs dzīvesveids, kas balstīts uz ajūrvēdas principiem, ir sena zinātne, kas sākusi attīstīties Indijā pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Tā ir unikāla, jo balstīta uz dabisku metožu pielietošanu un individuālu pieeju. Indijā un Rietumeiropā labi pazīstams ajūrvēdas ārsts Dr.Chandrakant Pawar, kas ir arī veiksmīgs Indijas medicīnas klīnikas «Shashi» īpašnieks un Rīgas ajūrvēdas medicīnas centra «Ajūrvēda Indija» dibinātājs, uzsver: «Autentiska ajūrvēda ir vērsta uz dabisko līdzekļu un paņēmienu pielietošanu, kas ir svarīgs ilga mūža priekšnosacījums».

Pielietojot ajūrvēdas metodes, iespējams atjaunot ķermeņa funkcionālās spējas, uzlabot vielmaiņu, regulēt ķermeņa svaru, uzlabot ķermeņa tonusu, uzlabot ādas, matu un nagu izskatu, kā arī attālināt novecošanās pazīmes. «Ajūrvēdas metodes - veģetāra diēta, pareiza dienas kārtība, jogas un elpošanas vingrojumi, meditācija un dziedinošas procedūras, ir nenovērtējams ieguldījums veselībā», atgādina ārsts. Pareizi pielietojot ajūrvēdas metodes, organisms tiek uzturēts labā formā, atgūst zaudēto enerģiju, kā arī palielinās cilvēka dzīvildze.

Ajūrvēdas komplekss ietver personificētu metožu izvēli un īpaši izstrādātu programmu, kura katrā konkrētajā gadījumā tiek veidota atbilstoši cilvēka konstitucionālajai tipoloģijai - Vata (gaiss un ēters), Pitta (uguns un ūdens), Kapha (ūdens un zeme). Šie ir trīs pamatelementi, kuri ajūrvēdas mācībā simbolizē visa sākumu. Katram elementam piemīt noteiktas īpašības un tas atbild par atšķirīgiem fizioloģiskiem procesiem, ķermeņa orgāniem. Svarīgi, ka dzīves laikā šo pamatelementu attiecība cilvēkā mainās, līdz ar to, tie atšķirīgi ietekmē mūsu organismu dažādos dzīves posmos un ietekmē labsajūtu.

Lai saglabātu izcilu labsajūtu un piedzīvotu garu mūžu, Dr.Chandrakant Pawar iesaka ievērot piecus ajūrvēdas pamatprincipus:

Ikdienā lietot veģetāru, sabalansētu uzturu.

Nodrošināt, lai organisms uzņem tikai siltu šķidrumu un pārtiku.

Vienmēr pielietot lēnu un dziļu elpošanas tehniku.

Regulāri pievērsties jogas vingrojumiem un meditācijai.

Veltīt pietiekamu laiku kvalitatīvam miegam.

Ilgs un veselīgs mūžs - tie ir arī profilaktiski ajūrvēdas ārstnieciskie pasākumi. Tā organisma attīrīšanas un orgānu funkciju uzlabošanai tiek pielietota Pančakarma. Pančakarma ir viens no pazīstamākajiem ajurvēdas procedūru kompleksiem, kas vērsts uz organisma pilnīgu atjaunošanos. Tā ietver 3 posmus - Purva Karma jeb sagatavošanās posms, kura laikā organisms tiek atbrīvots no došām un toksīniem, Pradhana Karma jeb posms, kurā tiek pielietotas daudzveidīgas ārstnieciskas attīrīšanas procedūras un Paschat Karma jeb noslēguma posms, kas orientēts uz imūnsistēmas stiprināšanu un spēku atjaunošanu.

Savukārt saslimšanu gadījumos tiek pielietotas ārstniecības metodes, kas ietver pastāvīgu ārsta līdzdalību ārstniecības procesā un paredz regulāru veselības rādītāju pārbaudi. Nozīmīgi, ka ajūrvēdas ārstniecība iet līdzās veselīguma principiem un tajā tiek pielietotas tikai dabiskas ārstniecības metodes un līdzekļi - eļļas, Shea sviests, novārījumi, zāļu tējas u.c.

Dr.Chandrakant Pawar ir ieguvis M.D.(Ayurved) grādu un ārpus darba klīnikā «Shashi» organizē seminārus un sniedz konsultācijas vairākās Eiropas galvaspilsētās. Šī gada janvārī Rīgā norisinājās pirmais Dr.Chandrakant Pawar seminārs, kurā Indijas ārsts ne tikai iepazīstināja interesentus ar tradicionālo ajūrvēdas medicīnu un sniedza ekskluzīvas konsultācijas, bet arī guva neaizmirstamas sajūtas, iepazīstot Latvijas kultūru un tik neierasti sniegoto laiku. Arī šogad tiks piedāvāta unikāla iespēja Rīgā saņemt individuālas konsultācijas par veselīgu dzīvesveidu, slimību profilaksi un hronisku slimību ārstēšanu, kā arī iegūt informāciju par iespēju saņemt ajūrvēdas pasākumu kompleksu ārsta klīnikā Indijā.

Ar zināšanām par veselīgu dzīvesveidu un ilga mūža noslēpumiem šī gada 17.jūlijā varēs iepazīties arī Dr.Chandrakant Pawar rīkotajā seminārā «Veselīga un ilga mūža noslēpumi ar ajūrvēdu», kas norisināsies klīnikas Premium Medical telpās Rīgā, Duntes ielā 11, plkst.18.30. Aktuālākā informācija pieejama medicīnas centra «Ajūrvēda Indija» mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu