Latvijas Kultūras akadēmija piedāvā jaunas studiju iespējas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Studiju apakšprogrammu, kurās Latvijas Kultūras akadēmija uzņems studentus 2012./ 2013. studiju gadā, jaunākie piedāvājumi: Bakalaura studiju programmas «Mākslas» apakšprogramma «Audiovizuālā māksla», maģistra studiju «Mākslas» apakšprogrammas «Kultūras menedžments un radošās industrijas» un «Muzeju un kultūras mantojuma studijas», portālu «Apollo» informēja Aija Melbārde, Latvijas Kultūras akadēmijas ārējo sakaru un komunikāciju speciāliste.

«Audiovizuālā māksla» ir jauna Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura studiju apakšprogramma, kas izveidota, konsolidējot līdzšinējās apakšprogrammas «Filmu režija» un «TV, video un filmu operatora māksla». Bez jau minētajiem, apakšprogrammā papildus būs arī novirzieni: filmu montāžas teorija un prakse un iemaņas filmu postproduction apstrādē; filmu producēšana un mārketings. Apakšprogrammas mērķis ir sniegt studējošajiem pamatzināšanas par audiovizuālās mākslas teoriju, vēsturi un praksi, attīstīt radošā un praktiskā darba iemaņas filmu veidošanā. Lai iestātos, reflektantam būs jāpiedalās radošajā pārbaudījumā (3 kārtas), kurās tiek vērtēti reflektanta iesniegtie radošie darbi (filmējumu izlase, īsfilmas scenārijs, fotogrāfijas u. c. vizuālās izpausmes), praktiskās iemaņas darbā ar videoaparatūru, kā arī izvērtēta reflektanta izglītības un radošo spēju pakāpe studijām un atbildīgam darbam nākotnē. Apakšprogrammas vadītājs ir režisors, profesors Pēteris Krilovs.

Līdztekus jaunajai studiju apakšprogrammai Akadēmija tradicionāli piedāvā studentiem iespēju mācīties «Kultūras teorijas un menedžmenta» apakšprogrammā, kura veidota tā, lai studijas beigušie veiksmīgi orientētos vēsturiskajos un mūsdienu kultūras attīstības procesos, spētu iesaistīties dažāda līmeņa kultūras organizāciju vai projektu darbībā, vadībā un attīstībā, radoši un inovatīvi izmantojot studiju gaitā apgūtās teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas.

Pēc trīs gadu pārtraukuma studijas varēs uzsākt arī apakšprogrammā «Tradicionālā kultūra un latviešu folklora». Galvenais fokuss ir vērsts uz folkloru dažādās tās formās, kā arī uz citām ar tradicionālās kultūras izpausmēm saistītām nozarēm - etnogrāfijai, arheoloģijai, etnomuzikoloģijai, kultūras mantojumam, mitoloģijai, senajām svētvietām u.c.

Starpkultūru sakaru apakšprogrammā šogad LKA piedāvā divus virzienus: Latvija - Francija un Latvija - Ziemeļvalstis. Vēstniecības, starptautiskās organizācijas, valsts iestādes, ārzemju firmu pārstāvniecības Latvijā, tulkošana, tūrisms, pēdējos gados arī pedagoģija - tās ir tikai dažas no jomām, kurās strādā Starptautisko kultūras sakaru absolventi.

Maģistra studiju programmā Kultūras akadēmija aicina studēt jaunā apakšprogrammā «Muzeju un kultūras mantojuma studijas», kas sniedz mūsdienīgas zināšanas par kultūras mantojuma teorētiskajiem aspektiem, muzealizācijas procesu un kultūras mantojuma apzināšanas, izpētes un saglabāšanas teorētisko pamatojumu, nodrošinot kompleksu izpratni par kultūras organizāciju un to skaitā muzeju darba specifiku. Studijas piedāvā teorētiskās zināšanas, saistot tās ar praktiskiem uzdevumiem, kas tiek risināti gan dažādu profilu organizācijās Latvijā: kultūras mantojuma centros, muzejos, gan Latvijas Kultūras akadēmijas struktūrvienībās - E.Smiļģa Teātra muzejā un Rīgas Kino muzejā. Studijas ir piemērotas gan kultūras mantojuma centru un muzeju darbiniekiem, gan ar nozari nesaistītiem bakalauriem, kuri savu nākotni ir iecerējuši veltīt kultūras mantojuma pētniecībai un saglabāšanai.

Interesenti par kultūras un radošo industriju nozarēm sākot no šī gada var pieteikties uz studijām apakšprogrammā «Kultūras menedžments un radošās industrijas». Tās mērķis ir nodrošināt padziļinātu izpratni par kultūras un radošo industriju sektora darbību, lai apakšprogrammas beidzēji varētu efektīvi, radoši un konkurētspējīgi darboties kultūras organizācijās un nodarboties ar uzņēmējdarbību radošo industriju sektorā gan vietējā, gan starptautiskā līmenī.

Tāpat reflektanti var pretendēt uz studiju vietu jau pagājušajā gadā veiksmīgi aizsāktajā maģisrantūras virzienā - «Kultūras un starpkultūru studijas». Apakšprogrammas struktūrā iekļauti kursu bloki, kas izkopj teorētiskās spējas un praktiskās iemaņas, ļauj studentiem likt lietā svešvalodu zināšanas un parādīt sagatavotību diplomātisko attiecību kopšanā starptautiskajā kultūras vidē un liela mēroga kultūras projektu īstenošanā.

Maģistra studiju radošo apakšprogrammu pusi šogad pārstāv «Audiovizuālā māksla» un «Teātra māksla».

Reģistrācija studijām notiks no 2012. gada 11. līdz 14. un no 16. līdz 17.jūlija no plkst. 10.00 līdz 17.00 Latvijas Kultūras akadēmijā Rīgā, Ludzas ielā 24, 2. auditorijā. Iestājpārbaudījumi paredzēti no 2012.gada 18. līdz 25.jūlijam (Precīzāku informāciju par reģistrācijas un iestājpārbaudījumu prasībām un grafikiem, studiju maksu, budžeta vietām u.tml. skat. LKA mājaslapas www.lka.edu.lv sadaļās «Gribu studēt LKA» un «Studijas»)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu