Arāja iekļaušanu OS dalībnieku vidū pamato ar komandas interesēm

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Ahilleja cīpslas operācijas atlabstošo Ronaldu Arāju Londonas olimpisko spēļu dalībnieku vidū iekļāva, vadoties arī no komandas interesēm, lai gan savainojumu guvušā sprintera izredzes startēt Londonā nav lielas.

No pieteikto vieglatlētu skaita ir atkarīga iespēja olimpiskajās spēlēs akreditēt lielāku skaitu treneru, žurnālistiem pirmdien paskaidroja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Piesakot startam Arāju, pat, ja viņa izredzes doties skrejceļā nebūs lielas, lielākam skaitam Latvijas vieglatlētu tiks nodrošināta viņu treneru klātbūtne, kas ir būtiski cīņā par labāku rezultātu. Arājs traumu guva Eiropas čempionāta finālā 100 metru skrējienā, un jūnija beigās viņam veica operāciju.

«Pieteikto sportistu skaits palielina piesakāmo treneru skaitu. Tas ir arī taktikas jautājums, kā nodrošināt lielāku atbalstu sportistiem olimpiskajās spēlēs,» nepieciešamību izmantot visas iespējas paplašināt pieteikumu sarakstu pamatoja Vrubļevskis. Viņš atgādināja, ka līdzīga situācija bija arī pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm, kad delegācijā iekļāva tāllēcēju Inetu Radeviču, lai gan bija zināms, ka sportiste grūtniecības dēļ nestartēs.

Savukārt LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis pauda cerību, ka līdz olimpiskajam startam atlikušajās četrās nedēļās Arājs vēl varētu atlabt un lēmums par sportistu pieteikšanu sacensībām tiks pieņemts īsi pirms starta dienas. Fogelis uzsvēra, ka Arājs olimpiskajās spēlēs neaizņem neviena cita dalībnieka vietu, tādēļ viņa pieteikšana nerada problēmas arī citu valstu sportistiem. Atšķirīga situācija bijusi ar Vladimiru Osnaču, kurš pēc smagas autoavārijas vēl nav tiktāl atlabis, lai startētu sacensībās, lai gan olimpisko ceļazīmi džudists ieguva. Ja Latvija olimpiskajās spēlēs pieteiktu Osnaču, zinot, ka sportists nestartēs, tas atņemtu iespēju piedalīties kādas citas valsts pārstāvim.

Jau ziņots, ka Latvijas delegācijā startam Londonas olimpiskajās spēlēs iekļāva 46 sportistus, kas startēs 12 sporta veidos un 30 disciplīnās – vieglatlētikā, peldēšanā, modernajā pieccīņā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, brīvajā cīņā, džudo, riteņbraukšanā šosejā, BMX riteņbraukšanā, vingrošanā, galda tenisā, šaušanā, svarcelšanā un pludmales volejbolā. Delegācijā iekļauts arī 61 cilvēku liels apkalpojošais personāls – treneri, mediķi, tehniskie darbinieki un delegācijas vadība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu