Baisajos plūdos cietušie Krievijā saskaras ar jaunām problēmām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc baisajiem nedēļas nogales notikumiem Krimskā, kur postoši plūdi aiznesa vairāk nekā 170 cilvēku dzīvības, nerimst strīdi - vai bija darīts viss iespējamais, lai laikus brīdinātu cilvēkus par uzbrūkošo nelaimi, bet tikmēr Krievijas mediji ziņo par jaunām problēmām, kurās vaino ierēdņus un iestādes.

Tiek ziņots, ka stihijā cietušajiem tiek izdalītas kompensācijas un humānā palīdzība, taču dažiem naudu piešķir pret parakstu, ka 6.jūlija vakarā brīdinājums par gaidāmo nelaimi saņemts laikus.

Laikraksta «Komersant» korespondents no Krimskas rajona ziņo, ka cilvēki arī parakstās, jo citas izejas gluži vienkārši nav. Vienlaikus iedzīvotāji turpina apgalvot, ka nekādu brīdinājumu par gaidāmo nelaimi nebija.

Kāda sieviete pastāstījusi, ka katastrofas naktī strādājusi nakts maiņā, bijis ieslēgts gan televizors, gan telefons, taču nekādi paziņojumi netika pārraidīti.

Stihijā visvairāk cietušajā Krimskā izvietoti astoņi palīdzības izsniegšanas punkti, taču daudzi tur gluži vienkārši nevar ierasties - daži to nevar vecuma dēļ, citi baiļojas pamest mājas un piedzīvot marodieru apciemojumu.

Tiek ziņots, ka šajos punktos nav nekādu sarakstu. Humānās palīdzības dalītāji sūdzas, ka pēc palīdzības nāk vieni un tie paši ļaudis. Tāpat trūkst darbinieku, kas palīdzību varētu aizvest cietušajiem.

Kāds cietušais iedzīvotājs pastāstījis, ka no ierēdņu puses pēc katastrofas redzējis vien «briesmīgu nelietību un vienaldzību».

Vīrietis un viņa meita izglābušies pašu spēkiem: «Mēs bijām laimīgi, ka izglābāmies, taču tālāk no ierēdņu puses sākās nelietības. Piegāju pie kāda glābēja un pajautāju, vai mums palīdzēs izvilkt automašīnu un kur cietušie var vērsties. Viņš vienaldzīgi paskatījās un teica, ka viņu galvenais uzdevums ir savākt līķus. Palūdzu, vai varu aizņemties viņa mobilo tālruni,  lai sazinātos ar ģimeni, bet viņš man atbildēja, ka viņam nav dienesta telefona, tikai personīgais. Tas bija pēdējais piliens,» stāstījis plūdos cietušais.

Viņš stāstījis: «Televīzijā rādītais ar sniegto palīdzību ir meli. Mums nebija nedz matraču, nedz drēbju,  nedz siltas tējas. Sēdējām ietinušies grīdas lupatās.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu