Ķīlis: Lēmumu par mācību gada pagarināšanu varēs pieņemt katra skola individuāli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/Leta

Jautājumā par mācību gada pagarināšanu un termiņu katra skola būs tiesīga izlemt patstāvīgi, - LNT raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.Lēmumu par mācību gada pagarinājumu skolām jāpieņem sadarbībā ar vecākiem, norādīja ministrs.

Kā vienu no iespējamajiem mācību gada pagarinājuma veidiem Ķīlis minēja nometnes, kurās vairāk laika varētu veltīt sportiskajām aktivitātēm un atpūtai, zināmu laiku atvēlot arī mācību procesam. Pašlaik vecāki maksā par dažādām bērnu atpūtas un sporta nometnēm, taču nākotnē šādas nometnes būtu ar skolas finansējumu mācību procesa ietvaros, skaidroja ministrs.

Pirmais pagarinātais mācību gads Latvijā, pēc Ķīļa domām, varētu būt 2013./14.mācību gads.

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada beigām turpinās diskusijas par nepieciešamību pagarināt mācību gadu Latvijas vispārizglītojošajās skolās. Vairāki vecāki norādījuši, ka mācību gada pagarināšana atstās nelabvēlīgu ietekmi uz skolēnu veselības stāvokli, kā arī liegs bērniem vasarā strādāt un nopelnīt sev naudu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu