VI Starptautiskais Ielu teātru festivāls Liepājā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Liepājā norisināsies sestais starptautiskais ielu teātru festivāls «Zeme.Debess.Jūra.2012» .  Šogad festivālā viesosies dalībnieki no septiņām dažādām Eiropas valstīm: Spānijas, Vācijas, Itālijas, Somijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas. Mums visiem tie ir svētki, kuros nepastāv ne valodu barjera, ne ieejas maksa, tāpēc aicināti piedalīties visi – gan lieli, gan mazi.

Piektdienas vakarā, 13.jūlijā no plkst. 20:00 pašā Liepājas sirdī - Rožu laukumā un sestdien,14. jūlijā no plkst.12:00 Kūrmājas prospekta galā pie pieminekļa būs sastopami festivāla dalībnieki: Spānijas mākslinieks Marco Carolei, kas lēnām pārņems kontroli pār vietu un auditoriju, kur ikviens iejutīsies svarīgā aktiera lomā. Par jokiem un smiekliem atbildīgs būs enerģiskais Flash Gonzalezs no Itālijas. Lietuvas kostīmu teātris «Pilies» un grupa «Bon ami »ar teatralizētu koncertu radīs romantisku noskaņu franču stilā, savukārt Somiju pārstāvēs Leļļu teātris «Poiju Buoy», kas ir saņēmis atzinīgus kritiķu vārdus visā pasaulē. No Vācijas ieradīsies iespaidīgais marionešu teātris «Dundu», kas ar savu 5 metrus augsto izgaismoto lelli skatītājos izraisīs izbrīnu un prieku, tā veidos emocionālu savienojumu ar publiku . Ik gadu festivāla pirmā diena noslēdzas pēc pusnakts . Šogad festivāla apmeklētāji varēs relaksēties unikālā muzikālo instrumentu kombināciju skaņās – senākie civilizācijas mūzikas ritmi tiks apvienoti ar mūsdienām, šo baudījumu kopā ar gaismu spēli radīs «Mūzikas Sfēras» no Polijas.   Savukārt, festivāla organizatori - Liepājas Leļļu teātris aicinās skatītājus aizdomāties vai cilvēks Pasaulē  ikdienas rūpēs un steigā nav nodarījis Dabai pāri un aizmirsis par savstarpēju cilvēkmīlestību un harmoniju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu