Ņujorkā tiks būvēti mikrodzīvokļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Scanpix/Reuters

Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs pirmdien paziņojis par jaunu eksperimentālo projektu mikrodzīvokļu celtniecībai Ņujorkā, kur īres maksas ir pārmērīgi augstas un pakāpeniski pieaug vienatnē dzīvojošo cilvēku skaits.

Mikrodzīvokļi tiks celti vienā no Manhetenas sektoriem. To platība būs 26 līdz 28 kvadrātmetri, ieskaitot virtuvi un vannas istabu.

Ņujorkas mērs norādīja, ka šādi projekti - mājokļi, kas atbilst ņujorkiešu dzīvesveidam, - ir būtiski pilsētas izaugsmei, nākotnes konkurētspējai un ilgtermiņa ekonomiskajiem panākumiem.

«Cilvēki no visas pasaules vēlas dzīvot Ņujorkā, un mums jāattīsta jauns, elastīgs mājokļu modelis, kas ir drošs, samaksājams un inovatīvs, lai atbilstu viņu vajadzībām,» paziņoja Blūmbergs.

Ņujorkā 1,8 miljonos mājsaimniecību ir tikai viens vai divi cilvēki, bet pilsētā ir tikai miljons vienistabas dzīvokļu, teikts mēra biroja izdotajā paziņojumā.

Pašreizējie Ņujorkas standarti prasa, lai lielākā daļa jauno dzīvokļu būtu vismaz 37 kvadrātmetrus lieli.

Tikmēr dzīvokļu īres maksas Ņujorkā turpina pieaugt.

Maijā Manhetenā vienistabas dzīvoklis ēkā bez durvju sardzes mēnesī maksāja vidēji 2959 ASV dolārus (1693 latus), kas ir par 6,2% vairāk nekā 2011.gada maijā. Savukārt vienistabas dzīvoklis ēkā ar durvju sardzi - 3777 dolārus (2160 latus), kas ir par 6,8% vairāk nekā pērnā gada maijā, secināts Manhetenas Nomas tirgus ziņojumā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu