Serēna Viljamsa: Bez Venusas es nebūtu nekas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Slavenā ASV tenisiste Serēna Viljamsa, kura sestdien piekto reizi karjerā kļuva par Vimbldonas tenisa čempionāta uzvarētāju, uzskata, ka bez māsas Venusas Viljamsas viņai nebūtu izdevies sasniegt savus mērķus.

«Es nezinu, ko iesāktu bez Venusas. Neesmu pārliecināta, ka būtu ieguvusi kādu no «Grand Slam» tituliem, varbūt pat nespēlētu tenisu, jo mēs visu darām kopā,» atklājusi Serēna.

«Bērnībā vēlējos līdzināties Venusai, viņai bija ļoti spēcīga ietekme uz mani. Kad viņa sāka uzvarēt, arī es to vēlējos; kad viņa ieguva pirmo vietu, arī man to vajadzēja panākt,» turpināja tenisiste, vēlreiz uzsverot, ka nespēj iedomāties, kas notiktu, ja nebūtu viņas māsas.

Serēna stāsta, ka brīdī, kad viņai nācies cīnīties par savu dzīvību un gadu izlaist tenisa turnīrus, Venusa vienmēr bijusi blakus. «Arī man jākļūst atbalstošākai. Viņa ir tik stipra. Nespēju pat aptvert, ko viņai nākas pārdzīvot katru dienu.»

Jau ziņots, ka 2010. gada vasarā Serēnai Viljamsai bija nepieciešama ārkārtas operācija, lai novērstu asins recekli viņas plaušās. Piedzīvoto plaušu emboliju viņa nodēvējusi par bailīgāko moments viņas dzīvē. Sacensībās viņa atgriezās vien pēc gada.

Drīz vien smagas veselības problēmas piemeklēja arī vecāko māsu Venusu, kura pagājušā gada otrajā pusē un šī gada sākumā aptuveni pusgadu nespēlēja, jo viņai tika konstatēts Šēgrēna sindroms (eksokrīno dziedzeru autoimūns bojājums).

Līdz ar sestdienas uzvaru pār turnīra trešo raketi Agņešku Radvansku no Polijas Serēnas īpašumā nonāca jau 14.«Grand Slam» tituls, turklāt tenisiste Vimbldonā triumfēja piekto reizi karjerā.

Tāpat piekto reizi abas māsas triumfēja Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā, finālā ar 7-5, 6-4 pārspējot ar sesto numuru izliktās čehietes Andrea Hlavačkovu un Lūsiju Hradečku. Šis abām māsām bija 13.kopējais «Grand Slam» dubultspēļu tituls.

Viljamsas kopā spēlēs arī olimpiskajā sieviešu dubultspēļu turnīrā Londonā, cerot iegūt trešo olimpisko zelta medaļu. Olimpisko titulu māsas izcīnīja 2000. gadā Sidnejā, kā arī 2008. gada Olimpiādē Pekinā.

Venusa un divus gadus jaunākā Serēna kopā ir ieguvušas desmit no pēdējiem 13 Vimbldonas sieviešu vienspēļu tituliem.

Pēdējo reizi Vimbldonas čempionātā Serēna bija triumfējusi 2010. gadā, bet iepriekš viņa šajā turnīrā uzvarēja arī 2002., 2003. un 2009. gadā.

Savukārt Venusa šogad jau turnīra pirmajā kārtā piekāpās Krievijas tenisistei Jeļenai Vesņinai. Šis 32 gadus vecajai sportistei bija pirmais zaudējums Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā, kopš viņa 1997. gadā debitēja šajā turnīrā.

Pēdējo no 43 savas karjeras tituliem Venusa izcīnīja 2010. gadā Dubajā, bet pēdējais «Grand Slam» tituls tika iegūts 2008. gadā.

Sporta aprindās jau izplatījušās runas, ka Venusa, kura šobrīd noslīdējusi uz 58. vietu pasaules labāko tenisistu rangā, pēc šī gada ASV atklātā čempionāta un olimpiskā tenisa turnīra Londonā noslēguma varētu beigt sportistes karjeru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu