Biļetes uz Londonas Olimpiādi Latvijas ceļojumu aģentūrās jau izpārdotas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai arī ceļojumu uz Londonu vasaras Olimpiādes norises laikā vēl iespējams noorganizēt, izredžu Latvijas ceļojumu aģentūrās iegādāties biļetes uz olimpiādes pasākumiem vairs nav, liecina biznesa portāla «Nozare.lv» veiktā aptauja.

Ceļojumu biroja «Express Travel» pārdošanas un mārketinga direktors Agris Nipers pastāstīja, ka birojā biļetes uz Londonas Olimpiādi iegādāties vairs nevar.

Birojs bijis olimpiādes oficiālais pārstāvis Latvijā no 2000. gada līdz 2008. gadam, savukārt tagad biļešu tirdzniecība uz olimpiāžu pasākumiem esot Latvijas Olimpiskās komitejas pārziņā.

Salīdzinājumā ar olimpiskajām spēlēm Pekinā par Olimpiādi Londonā ceļotāju un sporta fanu interese esot neliela. Galvenokārt tas skaidrojams ar augstajām naktsmītņu un ceļojuma, kā arī Olimpiādes pasākumu cenām. Piemēram, trīs četru dienu ceļojums ar nakšņošanu Londonā Olimpiādes norises laikā izmaksā aptuveni 500 latus, savukārt biļetes uz Olimpiādes pasākumiem maksājot, sākot no 20 līdz 2000 sterliņu mārciņām (aptuveni 18-1800 latus). Par dārgākajām biļetēm uz Pekinas Olimpiādes atklāšanu interesentiem bijis jāmaksā aptuveni 600-700 eiro (aptuveni 500 lati), savukārt dārgākās biļetes uz Londonas Olimpiādes atklāšanu maksājot 2000 sterliņu mārciņu (aptuveni 1800 latu).

Pēc Nipera aplēsēm, Pekinas Olimpiādi klātienē vērot devās aptuveni 100 interesenti, savukārt uz Londonu ar Latvijas ceļojumu aģentūru starpniecību varētu būt devušies tikai daži desmiti sporta fanu. «Express Travel» šogad par šādu iespēju interesējušies tikai pāris ceļotāji. Daļa interesentu uz Olimpiādes norises laiku gan varētu būt apmetušies pie draugiem vai radiem, kas dzīvo Londonā vai tās apkārtnē.

Arī ceļojumu aģentūras «Irbe» tūrisma konsultante Alīna Čireka informēja, ka pašlaik uz Olimpiādes pasākumiem biļetes iegādāties ar aģentūras starpniecību vairs nevarot, ceļojumu uz Londonu Olimpiādes norises laikā gan vēl varot pieteikt.

Ceļojums uz Olimpiādes norises vietu Londonu maksājot, sākot no 300 latiem.

Olimpiādes pasākumu apmeklējumam interesenti pieteikušies jau šā gada februārī. Lielākoties cilvēkus interesējot iespēja vērot olimpisko spēļu norisi, taču esot arī tādi ceļotāji, kuri izmantojot iespēju doties arī ekskursijās, apskatot slavenākos tūrisma objektus.

«Irbe» šādus ceļojumus šogad organizējot pirmo reizi.

Ceļojumu biroja «Jēkaba aģentūra» projektu vadītājs Juris Alksnis paskaidroja, ka ceļojumi uz Olimpiāžu norises vietu interesējot salīdzinoši nelielu skaitu cilvēku, piemēram, aģentūrā šogad par šādu ceļojumu interesējušies tikai daži cilvēki.

Tā kā ceļojumi uz Olimpiāžu norises vietu interesējot salīdzinoši nelielu interesentu loku un tie veidojot īpašu tūrisma pakalpojumu tirgus segmentu, kurā esot visai sarežģīti rezervēt biļetes uz Olimpiādes pasākumiem un naktsmītnēm olimpiādes norises vietās, neesot daudz tūrisma uzņēmumu, kas šādus ceļojumus piedāvājot un arī «Jēkaba aģentūra» to nākotnē neplānojot darīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu