Sākas reģistrācija studijām Latvijas Kultūras akadēmijā; klātienē var pieteikties studijām RSU

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/LETA

No šodienas sākas reģistrācija studijām Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA), kā arī šodien sākas dokumentu pieņemšana klātienē Rīgas Stradiņa universitātē (RSU).

LKA reģistrācija studijām notiks no šodienas līdz 14.jūlijam un no 16.jūlija līdz 17.jūlijam no plkst.10 līdz 17 Rīgā, Ludzas ielā 24, 2.auditorijā. Iestājpārbaudījumi paredzēti no 18.jūlija līdz 25.jūlijam.

Papildus informāciju par reģistrācijas un iestājpārbaudījumu prasībām un grafikiem, studiju maksu, budžeta vietām var atrast mājaslapas «www.lka.edu.lv» sadaļās «Gribu studēt LKA» un «Studijas», aģentūru LETA informēja LKA Ārējo sakaru un komunikāciju speciāliste Aija Melbārde.

Tāpat šodien studēt gribētāju pieteikumu «karstākais» laiks gaidāms RSU, jo šodien šajā augstskolā sākas dokumentu pieņemšana klātienē. Elektroniskā veidā pieteikties studijām varēja jau no 11.jūnija līdz 10.jūlijam. Līdz 10.jūlija dienas beigām RSU bija saņemti 1004 elektroniskie pieteikumi. Populārākās programmas elektroniskajā pieteikšanā bijušas medicīna, zobārstniecība, fizioterapija, multimediju komunikācija, veselības sporta speciālists, uzturs, tiesību zinātne, starptautiskās attiecības - Eiropas studijas, farmācija un žurnālistika. Šīs arī ir pēdējo gadu pieprasītākās studiju programmas RSU.

Kā aģentūru LETA informēja RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers, pērn kopumā RSU bija saņemti teju 3500 pieteikumu uz 526 bezmaksas un 1010 maksas studiju vietām. Šogad RSU piedāvā jau 653 bezmaksas studiju vietas, no kurām 51 ir pašas RSU veidotās bezmaksas studiju vietas sociālajā zinātnēs.

Papildus informāciju par uzņemšanas nosacījumiem RSU iespējams atrast mājaslapā «http://www.rsu.lv/studiju-iespejas/uznemsana».

LETA jau ziņoja, ka lielā daļā augstskolu reflektantu dokumentu pieņemšana klātienē studijām 2012./2013. akadēmiskajā gadā sākās jau vakar, 10.jūlijā.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu