Protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem var apstrīdēt ar «eParakstu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja iedzīvotājs nepiekrīt valsts vai pašvaldības iestādes lēmumam, piemēram, protokolam par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, tostarp, fiksētu ar foto radaru, pašvaldības policijas izrakstītam soda protokolam u.c., tad iesniegumus, ierosinājumus vai sūdzības iestādei var nosūtīt arī elektroniski, parakstītas ar drošu elektronisko parakstu.

Iesniegumu, sūdzību vai pieprasījumu administratīvajā aktā vai lēmumā norādītajā termiņā cilvēks var nosūtīt uz konkrētās iestādes norādīto e-pasta adresi, parakstot šo iesniegumu vai sūdzību ar drošu «eParakstu» un pievienojot attiecīgo dokumentu e-pasta pielikumā.

Ar drošu «eParakstu» parakstītam dokumentam ir tāds pats juridiskais spēks kā uz papīra parakstītam dokumentam. To paredz Elektronisko dokumentu likums. Pie tam, persona savā iesniegumā var norādīt, ka vēlās saņemt valsts vai pašvaldības iestādes atbildi uz savu iesniegumu elektroniski, parakstītu ar «eParakstu». Tādā gadījumā jānorāda arī sava elektroniskā pasta adrese.

Tādā veidā iespējams ietaupīt laiku un līdzekļus, kārtojot formalitātes, jo dokumentus var nosūtīt adresātam elektroniski, tos pat neizdrukājot. Tas saīsina arī atbildes saņemšanas laiku, jo netiek patērēts laiks, sūtot vēstuli pa pastu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu