Freimanis: Par Ķeguma posmu interese pieaug katru gadu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau šīs nedēļas nogalē Ķeguma motokrosa trasē «Zelta Zirgs» norisināsies ievērības cienīgākie un Baltijā lielākie motokrosa svētki – 2012. gada Pasaules motokrosa čempionāta Latvijas «Grand Prix». Tajā uz starta stāsies spēcīgākie MX1 un MX2 klases, kā arī 2012. gada UEM Eiropas motokrosa čempionāta EMX250 klases motosportisti un pirms gaidāmajām sacensībām «Apollo» uz sarunu aicināja Baltijas Kausa Fonda (BKF) direktoru Salvi Freimani.

«Kā jau katru gadu, arī šogad darbi trasē norisinās visu laiku. Nekādas būtiskas izmaiņas nav paredzētas. Ja runājam par EMX250 klasi, tad šis būs trešais posms, bet kopumā paredzēti septiņi,» stāsta Freimanis.

«Kāpēc nav veterānu klase, kā tas bija iepriekšējos gadus? Tāpēc, ka veterāniem šogad ir tikai vienas sacensības. Bija mums ideja par EMX klasi junioru grupā, bet secinājām, ka ārzemju viesi labprātāk Ķegumā redzētu pieaugušos, nevis jauniešus. Kā būs nākamgad, to nemāku pateikt.»

Freimanis piekrīt, ka uz šī gada posmu varētu būt vairāk atbalstītāju nekā pērn, jo 2011. gadā Latvijas «Grand Prix» nedēļas nogalē pārklājās ar festivālu Salacgrīvā «Positivus».

«Protams, ceram, ka skatītāju skaits pieaugs, jo tomēr ir grūti apmeklēt divus lielus pasākumus vienā nedēļas nogalē. Katrs pasākums ar savu specifiku tomēr. Jūtam, ka par Ķeguma posmu katru gadu interse pieaug arvien vairāk no ārzemniekiem, Latvijas posms sevi ir apliecinājis augstā līmenī. Ar «Monster Energy» atbalstu šogad visas dienas būs pieejama fanu telts, kurā būs arī laba mūzika. Līdzjutēji varēs atpūsties, ieeja teltī bez maksas,» saka viens no posma organizatoriem.

«MX1 klasē mums būs trīs braucēji - Augusts Justs, Toms Macuks un Dāvis Līvs, bet MX2 klasē Dāvis Ivanovs. Tāpat Ķegumā būs sastopams Matīss Karro, kurš savainojuma dēļ nevarēs piedalīties, taču fani varēs iegūt autogrāfus,» piebilst BKF direktors.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas «Grand Prix» un motocentru «Zelta Zirgs» iespējams atrast šo sacensību mājas lapā «www.mx1latvia.lv», bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā «www.motocrossmx1.com».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu