Latvijas «RE Autoclub» pilots Gardemeisters savainojuma dēļ izstājas no «Silk Way»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandas «RE Autoclub» somu pilots Tonijs Gardemeisters otrdien muguras savainojuma dēļ bija spiests izstāties no prestižā rallijreida «Silk Way». Gardemeisters duetā ar latviešu stūrmani Agri Pētersonu pirmdien sasniedza trešo labāko rezultātu, kopvērtējumā pakāpjoties uz sesto pozīciju. Otrdien tika apsteigti vairāki sāncenši, taču «RE Autoclub» ekipāžas ceļu augšup apstādināja pilota savainojums.

Tradicionālā rallijreida «Silk Way» dalībnieki sestdien, 7. jūlijā devās ceļā no Maskavas Sarkanā laukumā, lai 13. jūlijā pēc nepilnu 4000 kilometru veikšanas sasniegtu mērķi no Sočiem netālajā Gelindžikā. Taču Krasnodaras apgabalā notikušo traģisko plūdu dēļ tika pieņemts lēmums saīsināt distanci, finišējot dienu ātrāk Maikopā. Apbalvošanas ceremonija būs tikai formāla, šādi godinot bojāgājušos cilvēkus.

Otrdien sportistiem bija jāveic trešā posma distanci no Volgogradas līdz Elistai. Kopumā bija 677 kilometru garumā, bet speciālais posms veidoja 488 kilometrus.

«Jau trases pirmajos 50 kilometros mūsu pilots Tonijs Gardemeisters apsteidza trīs ekipāžas, tiecoties sasniegt ļoti augstu rezultātu,» komentē «RE Autoclub» direktors Roberts Elbakjans. «Stepes ceļos iebraukto sliežu dēļ neizdevās izvairīties no iekļūšanas vienā no bedrēm. Trieciena rezultātā Tonijs Gardemeisters guva muguras traumu, kas bija pietiekami nopietna, lai atteiktos no turpmākā starta «Silk Way». Latvijas autosporta līdzjutējiem vēl jāpaciešas līdz brīdim, kad pasaules līmeņa rallijreidā augstā vieta tiktu fiksēta arī sacensību noslēguma protokolā.»

«RE Autoclub» komanda turpina dalību «Silk Way» rallijreidā, nodrošinot Krievijas sportista Aleksandra Terentjeva ekipāžu startu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu