Turpina kāpt dīzeļdegvielas cenas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas trīs lielākie degvielas tirgotāji paaugstinājuši dīzeļdegvielas cenu, savukārt benzīna cenas palikušas tādas pašas kā 9.jūlijā, liecina LETA apkopotā degvielas cenu informācija.

«Statoil» un «Lukoil» dīzeļdegvielas litra cenu paaugstinājuši par vienu santīmu, un tagad tas maksā attiecīgi 90,9 un 89,8 santīmus.

«Neste» dīzeļdegvielas litrs savukārt šodien maksā par diviem santīmiem vairāk nekā vakar no rīta - 89,7 santīmus.

Jau iepriekš dīzeļdegvielas tirgotāji atzinuši, ka cenas tiek paaugstinātas, jo attiecīgi pieaug cenas degvielas biržās.

Savukārt naftas cenas pasaules tirgū otrdien, 10.jūlijā, piedzīvojušas samazinājumu saistībā ar Norvēģijas valdības spēju pārtraukt naftas nozarē strādājošo streiku un ziņām par vāju Ķīnas jēlnaftas importu.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena augusta piegādēm otrdien tirdzniecību noslēdza ar kritumu par 2,08 USD dolāriem - līdz 83,91 USD dolāram (47,99 latiem) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena samazinājās par 2,35 USD dolāriem un veidoja 97,97 USD dolārus (56,03 latus) par barelu.

Tāpat naftas cenu kritumu otrdien izraisījušas arī bažas par naftas pieprasījuma prognozēm Ķīnā, kur ekonomika piedzīvo izaugsmes tempa palēnināšanos.

Kā ziņots, pirmdien, 9.jūlijā, turpināja kāpt degvielas cenas - SIA «Latvija Statoil» degvielas uzpildes stacijās cena visiem degvielas veidiem pieaugusi par santīmu.

95.markas degviela «Statoil» DUS maksā 94,9 santīmus litrā (iepriekš - 93,9 santīmi), 98.markas degviela - 97,9 santīmus litrā (iepriekš - 96,9 santīmi), bet dīzeļdegviela - 89,9 santīmus litrā (iepriekš - 88,9 santīmi).

Par vienu santīmu cenas celtas arī «Neste» un «Lukoil» degvielas uzpildes stacijās. «Neste» 95.markas benzīns maksā 93,7 santīmus, 98.markas benzīns - 96,7 santīmus, bet dīzeļdegviela - 88,7 santīmus.

«Lukoil» attiecīgi pēc degvielas sadārdzinājuma par vienu santīmu 95.markas benzīns maksās 93,7 santīmus, 98.markas benzīns - 96,7 santīmus, bet dīzeļdegviela - 88,7 santīmus.

Iepriekšējo reizi degvielas cenas Latvijā pieauga 4.jūlijā.

Kā ziņots, 4.aprīlī 95. un 98.markas degvielas cenas sasniedza rekordu, kas noturējās 15 dienas. «Statoil» degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena sasniedza 1,059 latus, bet 98.markas degvielas - 1,089 latus par litru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu