Aicina Dombrovski pārskatīt lēmumu par akcīzes un PVN nodokļu likmēm dabasgāzei un siltumam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) ir pārliecināts, ka PVN un akcīzes nodokļu palielināšanu siltumam un dabasgāzei turpinās radīt aizvien dziļāku plaisu sabiedrībā, palielinot gan sociālo spriedzi, gan iedzīvotāju maksātnespēju.

Tāpēc Ameriks aicina premjerministru Valdi Dombrovski (V) un valdību vēlreiz pārskatīt un rūpīgi izvērtēt akcīzes un PVN nodokļu likmes dabasgāzei un siltumam vai piedāvāt citus kompensācijas mehānismus pašvaldībām, kas tām ļautu iedzīvotājiem nepalielināt maksu par siltumu.

«Pieaugot dabasgāzes tirdzniecības cenai, neizbēgami palielināsies arī siltumenerģijas tarifs, kas, sākoties apkures sezonai, var radīt kritisku situāciju ne tikai lielai daļai Rīgas, bet visas Latvijas mājsaimniecību», pārliecināts ir vicemērs.

Tāpat Ameriks uzskata, ka mērķtiecīgāka rīcība būtu sagaidāma arī no ekonomikas ministra Daniela Pavļuta, kurš varētu sekot Vācijas un Polijas piemēriem un daudz aktīvāk iesaistīties starpvalstu sarunās par adekvātu dabasgāzes cenu noteikšanu, tādējādi aizstāvot savas valsts iedzīvotāju intereses.

Saskaņā ar «Rīgas siltuma» aprēķiniem līdz ar rudeni maksa par siltumenerģijas patēriņu mājsaimniecībām varētu pieaugt vairāk nekā par 15%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu