Austrālietis skrienot šķērsos visu Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

12.jūlijā Liepājā austrālietis Džeimss Vaits startē skrējienam cauri Latvijai, vēsta «irliepaja.lv». 

Džeimss Vaits dzimis Kanādā, bet šobrīd dzīvojot Austrālijā, Melburnā. Viņa kundze Amanda ir Amanda Hirsta-Vaita ir Austrālijas latviete. Ģimene nolēmusi apciemot Amandas tēvzemi, un turklāt - Džeimss nolēmis šķērsot Latviju no Liepājas līdz Apei. 

Džeims cerot dienā noskriet vidēji 30 km, kopā noskrienot ap 500 km. 

Amanda līdzi neskriešot, tomēr pavadīšot vīru kopā ar 19 mēnešus veco meitu Anniku. Amanda uzturēšo regulārus kontaktus un satikšties ar vīru pieturvietās. 

«irliepaja.lv» vēsta, ka Džeims būšot pamanāms gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem, jo tērpies spilgtā vestē ar gaismu atstarojošiem elementiem. Džeimsam līdzi būšot vien neliela mugursomu pašām nepieciešamākajām mantām. Vēl tiek meklētas dažas naktsvietas, un Džeims būtu ļoti priecīgs, ja tādas tiktu piedāvātas. 

Austrālijas kanādietis Latvijā jau bijis divas reizes, un viņš vēlas uzzināt ko vairāk par sievas vecvecāku dzimteni. Viņš arī apgūstot latviešu valodu.  

Džeims un Amanda ļoti cer Latviju apciemot arī nākamo Dziesmu svētku laikā un, iespējams, arī izskriet arī kādu citu maršrutu.
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu