KNAB «Latvenergo» amatpersonu lietu plāno pabeigt šogad

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) krimināllietu par «Latvenergo» amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām plāno pabeigt šī gada laikā, lai gan no šīs lietas viena jau izdalīta atsevišķi un nosūtīta Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, šodien KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēdē informēja biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Streļčenoks stāstīja, ka šajā lietā KNAB nosūtījis Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesa materiālus un rosināja sākt kriminālvajāšanu pret trim bijušajām valsts amatpersonām - vienu bijušo AS «Latvenergo» un diviem bijušajiem AS «Sadales tīkls» valdes locekļiem par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā attiecībā uz mantu lielā apmērā.

Prokuratūra jau šajā izdalītajā lietā uzrādījusi apsūdzību trim bijušajām amatpersonām.

Taču kopumā vērtējot šīs lietas izmeklēšanas gaitu, Streļčenoks sacīja, ka KNAB neatkāpjas no solīta un plāno to pabeigt šī gada laikā. Lai paātrinātu šīs krimināllietas izskatīšanas gaitu, ir panākta trīspusēja vienošanās starp KNAB, Ģenerālprokuratūru un Zviedrijas prokuratūru.

Kā ziņots, «Latvenergo» amatpersonu lietā KNAB par aizdomās turētām atzinis 17 personas, tostarp sešas amatpersonas. Viņu vidū ir arī bijušais «Latvenergo» prezidents Kārlis Miķelsons, kurš tika aizturēts 2010.gada jūnijā, bet tā paša gada augustā tika atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Kā ziņots, šajā lietā bez Miķelsona tika aizturēti arī viņa vietnieks Aigars Meļko, kā arī AS «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs.

2010.gada jūlijā saistībā ar tā dēvēto «Latvenergo» lietu tika aizturēts Daugavpils uzņēmējs Mihails Paladijs un uzlikts arests viņam piederošajiem 100% SIA «Būvenergoserviss» kapitāldaļu. Šis uzņēmums iepriekš saņēmis dažādus «Latvenergo» pasūtījumus, un tā pamatkapitāls ir 364 800 lati.

Bijušā «Latvenergo» valdes locekļa Meļko advokāts Agris Bitāns aģentūrai LETA atzina, ka atrodas ārzemēs un šī iemesla dēļ esot grūti tikt informētam par izmeklētāju darbībām. Viņš aicināja pēc plašākas informācijas vērsties pie prokuratūras. Savukārt Meļko pēc jautājuma uzklausīšanas vairākkārt ieteica zvanīt un uzdot jautājumus KNAB, novēlēja «visu labu» un nolika klausuli.

Ar Miķelsonu aģentūrai LETA sākotnēji neizdevās sazināties, bet vēlāk viņš īsziņā atbildēja, ka nezinot neko vairāk par šo procesu un neesot ne par ko informēts. Arī viņa advokāts Egons Rusanovs norādīja, ka neesot informēts, vai izdalītais process attiecas uz viņa aizstāvamo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu