Šoruden Rīgā uzstāsies ģitāras virtuozs Stīvs Vejs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šoruden Rīgā koncertu sniegs amerikāņu komponists, dziedātājs un ģitāras virtuozs Stīvs Vejs. 

Mūziķa uzstāšanās koncertzālē «Palladium» gaidāma 26.oktobrī.  

Vejs ir dzimis 1960.gadā ASV. Bērnībā viņš mācījies ģitārspēli pie Džo Satriani un jau divdesmit gadu vecumā pēc leģendārā Frenka Zapas aicinājuma uz vairākiem gadiem pievienojies viņa grupai gan koncertturnejās, gan albumu ierakstos, izpildot ģitāras un dažbrīd arī vokāla partijas. Vēlāk viņš sadarbojies gan ar «Alcatrazz», gan Deividu Lī Rotu, gan «Whitesnake», gan Elisu Kūperu, līdz nodevies veiksmīgai solokarjerai. 

Par savu darbu Vejs saņēmis visaugstāko novērtējumu, ko apliecina neskaitāmie tituli un balvas. Pēdējā no tām ir prestižā «Les Paul Award», kas tiek pasniegta mūziķiem, kuri sasnieguši īpašu virtuozitāti. Viņš ir arī trīs «Grammy» balvu ieguvējs. 
 
Šogad Vejs izdevis savu sešpadsmito solo albumu ar nosaukumu «The Story of Light». Kopumā mūziķis piedalījies vairāk nekā 60 albumu ierakstos. «The Story of Light» turpina iepriekšējā studijas albumā «Real Illusions: Reflections» sākto stāsta pavedienu. Tas lielākoties ir instrumentālu kompozīciju apkopojums, dažās no dziesmām pieaicinātas viesvokālistes Eimija Manna un Beverlija Maklellana. 
 
Vejs pazīstams ne vien ar izcilo ģitārspēli, bet arī ar savām interesantajām ģitārām, kuras viņš viena koncerta laikā maina vairākkārt. Publikai par prieku viņš izmanto visdažādāko krāsu un formu instrumentus un šad tad spēlē arī 19 kilogramus smago trīsgrifu ģitāru. 
 
Iepriekš Vejs Rīgā viesojies 2005.gadā «Real Illusions: Reflections» koncertturnejas laikā. 
 
Biļetes uz Veja koncertu iespējams iegādāties visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās. 

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu