Policija veic kratīšanas un likvidē pirātiskas kabeļtelevīzijas darbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki veica vairākas sankcionētas kratīšanas nelegālu elektronisko pakalpojumu sniegšanas vietā Salaspils novadā. Kratīšanu rezultātā tika atrastas un atsavinātas 24 televīzijas kanālu signāla uztveršanas un retranslēšanas iekārtas, tādējādi noziedzīgā darbība pārtraukta.

Policijas darbinieki, saņemot informāciju, ka Salaspils novadā nereģistrēti tiek sniegti elektroniskie pakalpojumi, konstatēja, ka bez atļaujas, un nesamaksājot atlīdzību, ar satelīta šķīvju palīdzību tiek uztverti un ar elektronisko sakaru tīkla palīdzību galalietotājiem retranslēti vairāki televīzijas kanālu signāli.

Veicot izmeklēšanu, noskaidrots, ka elektronisko sakaru pakalpojums tiek sniegts piecu dzīvojamo namu iedzīvotājiem, neslēdzot atbilstošus līgumus.

Savukārt minētā sakaru tīkla operatoram nebija Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes izsniegtās retranslācijas atļaujas un šis pakalpojumu sniedzējs nebija reģistrēts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.

Izmeklēšanā konstatēts, ka šo regulāro saimniecisko darbību rezultātā televīzijas kanālu tiesību īpašniekiem radīts kaitējums, kas pārsniedz būtiska kaitējuma kritērijus.

Par nozieguma izdarīšanu aizturētas divas personas – 1973. gadā dzimis vīrietis un 1953.gadā dzimusi sieviete. Abiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policijā par minēto noziegumu sākts kriminālprocess par blakustiesību pārkāpšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu