Publicē «interesantus» Lielbritānijas valdības dokumentus par NLO

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija ceturtdien publicējusi dokumentus par valdības politiku NLO jautājumā, saraksti par citplanētiešiem un ziņojumus par novērotiem neparastiem objektiem.

Dokumenti gandrīz 7000 lappušu apjomā izlaisti pēc NLO pētnieka Deivida Klārka rīkotām kampaņām, kas tika uzsāktas 2003.gadā. Lielbritānija jau devīto reizi izdod ar NLO saistītus dokumentus.

Par NLO ziņots dažādās Lielbritānijas vietās. Velsas rietumos redzēti «cilvēkiem līdzīgas būtnes bez sejas» sudraba krāsas tērpos, savukārt Linkolnšīrā novēroti aizdomīgi «melnā tērpti cilvēki», liecina Aizsardzības ministrijas izdotie dokumenti.

Ziņojumos stāstīts par cilvēku nolaupīšanām, lidojošiem objektiem pār «Chelsea» futbola kluba stadionu, kā arī 50.gados iesniegts pilota ziņojums par «spoži izgaismotu objektu», ko saņēmēji bija klasificējuši kā «diezgan ierastu».

Kā redzams dokumentos, Lielbritānijas valdība algojusi «NLO departamenta ierēdni», kuram bija jāizskata saņemtie ziņojumi par citplanētiešu aktivitātēm valstī. Tajos norādīts, ka tas bijis «NLO eksperta» profesijai tuvākais amats Aizsardzības ministrijā, taču bijis vērsts uz komunikāciju ar sabiedrību.

«Diezgan ironiski», taču «labākais informācijas avots» esot bijis interneta meklētājs «Google».

Starp publicētajiem dokumentiem ir trīs lappuses garš amata apraksts, ko kāds eksperts nodēvējis par «dīvaināko darbu Vaitholā».

«Manuprāt, būtu noderīgi sniegt sīkāku informāciju par NLO departamenta lomu, neiedziļinoties darba ikdienas mehānikā, kas ir nudien vienkārša,» 2008.gada dokumentā raksta tā laika ierēdnis.

«Mūsu rīcībā nav pierādījumu, kas apstiprinātu citplanētiešu, to kuģu u.t.t. eksistenci vai pieņēmumu, ka tie jebkad ieradušies uz Zemes,» teikts publicētajā dokumentā. «Taču Visums ir ļoti plašs, un cilvēki izzinājuši tikai nelielu tā daļu, tāpēc mēs nevaram izslēgt citu saprātīgu būtņu pastāvēšanu uz citām planētām. Tāpēc mēs šim jautājumam pieejam ar atvērtu prātu. Kamēr pierādīts nav neviens no variantiem, mūsu pozīcija šķiet pavisam saprātīga.»

Dokumentos minēts, ka lēmums par lietas tālāku izmeklēšanu ticis pieņemts, balstoties uz «veselo saprātu un spriestspēju».

Taču izmeklēšanas veiktas «ļoti retos gadījumos» - parasti «mazāk nekā pusducī gadā».

2008.gada dokumenti liecina, ka NLO departaments gadā saņēmis vismaz simt informācijas pieprasījumu.

NLO departamenta ierēdņa amats nepastāv kopš 2009.gada, vēsta ziņu aģentūra AFP.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu