Līdz naktij turpināsies lietusgāzes, piektdien atkal īslaicīgi līs

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā ir lietusgāzes, vietām pērkona negaiss nes ļoti stipru lietu un krusu, iespējamas arī lielas vēja brāzmas. Līdz šim vairāk lietusgāžu bijis Kurzemes un Vidzemes vidienē, kā arī Sēlijā. Stipru nokrišņu dēļ Kolkā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +14 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Turpina veidoties jauni lietus un negaisa mākoņi, kas no dienvidiem virzās uz ziemeļiem, un līdz naktij vēl daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, vietām līs ļoti stipri un kopā ar pērkonu. Pūtīs lēns vējš, negaisa laikā brāzmains vējš, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +10..+14 grādiem, piekrastē - līdz +15..+16 grādiem.

Piektdien gaidāms daļēji mākoņains laiks un īslaicīgs lietus, vietām veidosies pērkona negaiss ar stiprākām lietusgāzēm. Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 9-14 metriem sekundē, savukārt maksimālā gaisa temperatūra būs +17..+22 grādi.

Rīgā īslaicīgi līs, iespējamas pērkona lietusgāzes, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Piektdien iegriezīsies dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +13 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +21 grādam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu