Tretjaks: Jauno vārtsargu līmenis ir ļoti augsts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

To jauno vārtsargu, kuri piedalās starptautiskās Vladislava Tretjaka un Sergeja Naumova vārtsargu skolas nodarbībās, meistarības līmenis ir ļoti augsts, uzskata viens no 20. gadsimta slavenākajiem hokejistiem Tretjaks, kurš ir viens no šīs skolas treneriem.

Šogad vārtsargu skolā kopumā pulcējas 40 jaunie vārtsargi, starp kuriem 20 audzēkņi ir no Latvijas. Tāpat vārtsarga iemaņas apgūst arī jaunie hokejisti no Krievijas, Ukrainas, Somijas, Kanādas, Japānas un citām pasaules valstīm. Nodarbībās piedalās arī viena meitene no ASV.

«Pirmajā gadā viss izdevās un tagad katru gadu turpinām pareizā virzienā. Ar katru gadu dalībnieku skaits palielinās un šobrīd vārtsargu skola kļuvusi par starptautisku,» ceturtdien preses konferencē izteicās Tretjaks, kurš ikdienā ir Krievijas Hokeja federācijas prezidents. «Mums ir viena politika - sports, kas mūs vieno. Domāju, ka Latvijā hokejs ir populārākais sporta veids. Protams, nenoniecinu citus sporta veidus, taču ar hokeju Latvijā cilvēki nodarbojas visvairāk.»

«Savu darbu vārtsargu skolā veicam ļoti profesionāli. Desmit dienu laikā iemācām ļoti daudz, turklāt ne tikai uz ledus, bet arī ārpus tā,» atzina Tretjaks. «Organizācija ir augstā līmenī un nekādu problēmu nav. Šeit jūtos kā mājās un mūs laipni uzņem. Esmu pārliecināts, ka šo skolu attīstīsim tālāk.»

«Jauno vārtsargu, ar kuriem šobrīd strādājam, meistarības līmenis ir ļoti augsts. Uzskatu, ka no viņiem izaugs labi hokejisti, ja vien viņi smagi strādās un attīstīs savas prasmes. Nodarbībās mēs ļoti labi redzam, kuriem audzēkņiem ir dabas dots talants, taču arī tas ir jāpieslīpē, lai ar laiku no viņiem izaugtu izcils vārtsargs,» piebilda Tretjaks.

«Ja Tretjaks pirms trijiem gadiem nebūtu atsaucies, tad nekas nebūtu sanācis,» izteicās bijušais Latvijas izlases vārtsargs Sergejs Naumovs, kurš arī vada nodarbības jaunajiem vārtsargiem. «Šajā skolā varam labi salīdzināt Latvijas un Krievijas jauno vārtsargu līmeni. Tāpat var redzēt, kādas Latvijai ir rezerves vārtsargu līnijā. Uz nodarbībām bija atnākuši Edgars Masaļskis, Māris Jučers un Kriss Holts, kuri dalījās savā pieredzē ar jaunajiem censoņiem. Prieks par to, ka viņi pēc treniņa bija ļoti noguruši, jo strādāja ar maksimālu atdevi un šai lietai piegāja ļoti nopietni, rādot labu piemēru jaunajiem, ka tikai ar smagu darbu var kļūt par lielisku vārtsargu.»

«Ļoti svarīgi ir tas, ka mēs bērnus nodarbinām ne tikai ar hokeju, bet arī ar citām aktivitātēm ārpus laukuma - braucam uz jūru, kur viņi spēlē futbolu, kā arī ejam uz cirku. Vēlamies, lai bērni gūst gandarījumu no šīm nodarbībām, bet to var panākt tikai tad, ja viņi visu laiku neatrodas tikai uz ledus,» piebilda Naumovs.

«Mums ir lieliskas attiecīgas ar Krievijas Hokeja federāciju un man prieks, ka Tretjaks ierodas Latvijā un māca jaunos vārtsargus,» teica Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. «Ar pareizu domāšanu un pieeju spējam augstā līmenī organizēt vārtsargu skolu Latvijā. Pateicos arī Naumovam, kurš uzņēmies šādu atbildību. Protams, liels paldies arī visiem sponsoriem, bez kuru atbalsta neko tādu nebūtu iespējams organizēt.»

«Varbūt nākotnē organizēsim ne tikai vārtsargu skolu, bet kaut ko līdzīgu meistarklasēm ar olimpisko un pasaules čempionu līdzdalību,» piebilda Lipmans.

Tretjaka un Naumova vārtsargu skolas nodarbības Rīgā norisinās jau trešo gadu pēc kārtas, pulcējot jaunus sportistus no dažādām pasaules valstīm. Nodarbības notiek Tretjaka, Naumova, hokejista un trenera Andreja Žagara, kā arī citu profesionālu treneru vadībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu