Ronis bažas par «Bombardier» lidmašīnu iegādi vērtē kā neadekvātas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Satiksmes ministrs Aivis Ronis uzņēmuma «Airbus» vēstulē paustās bažas par AS «Air Baltic Corporation» («airBaltic») lēmumu iegādāties uzņēmuma «Bombardier» lidmašīnas vērtē kā neadekvātas.

«Daži »Bombardier» konkurentu vēstulē minētie argumenti ir «diezgan nekorekti»,» žurnālistiem šodien pēc tikšanās ar «airBaltic» izpilddirektoru Martinu Gausu sacīja satiksmes ministrs. Viņš gan atteicās konkrēti nosaukt šos argumentus.

«Esmu bijis arī ārlietu ministrs un tādu tonalitāti un stilu iepriekš nebiju pamanījis,» sacīja Ronis.

Ronis ir saņēmis «airBaltic» atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar vēstulē paustajām bažām. «Mēs noteikti esam saņēmuši labu brīfingu no «airBaltic». «airBaltic» arī turpinās sniegt atbildes uz visiem jautājumiem, kas valdībai ir attiecībā uz flotes nomaiņu,» sacīja Ronis.

Viņš arī uzsvēra, ka pēc uzņēmuma vadības sniegtajām atbildēm viņš vairs neuztraucas par izteiktajām bažām.

Ronis neesot ticies ar «Bombardier» pārstāvjiem, bet neizslēdz, ka šāda tikšanās notiks, kad uzņēmuma pārstāvji nākamreiz ieradīsies Latvijā.

«Ņemot vērā to informāciju, ko «airBaltic» sniedza, ja viss izdosies, kā plānots, varēsim apsveikt «airBaltic» ar ļoti labu lēmumu,» teica ministrs.

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība «airbaltic» izvēlējusies jaunās lidmašīnas iegādāties no Kanādas lidmašīnu ražotāja «Bombardier».

«airBaltic» parakstījis nodomu protokolu ar «Bombardier» par 20 «c-series» lidmašīnu piegādi. Ražotāja cena par 20 «c-series» lidmašīnām ir 1,57 miljardi ASV dolāru (863,5 miljoni latu). «airBaltic» valdes loceklis Vitolds Jakovļevs biznesa portālam «Nozare.lv» iepriekš atzina, ka darījuma summa būs mazāka. «Darījums būs konfidenciāls,» piebilda Jakovļevs.

«Airbus» bija viens no pretendentiem uz lidmašīnu piegādi. Pēc tam, kad tika paziņots, ka lidmašīnas piegādās «Bombardier», «Airbus» vadība nosūtīja vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim (V) un Ronim, norādot uz riskiem saistībā ar šo darījumu. Kā viens no riskiem tika minēts tāds, ka šīs lidmašīnas vēl nav pacēlušās gaisā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu