Ronis: «airBaltic» atsāks pelnīt 2015.gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ja «airBaltic» īstenos biznesa plānu, kā paredzēts, tad uzņēmums bez zaudējumiem sāks strādāt 2014.gadā, bet 2015.gadā jau atgriezīsies piepeļņas gūšanas.

To šodien pēc tikšanās ar «airBaltic» vadību žurnālistiem paziņoja satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Viņš informēja, ka jau patlaban uzņēmums īsteno biznesa plānu saskaņā ar paredzēto, pat nedaudz pārsniedzot paredzētās izpildes prognozes. «Šobrīd nav šaubu par to, ka biznesa plāns tiks īstenots tā, kā tas tika plānots. Uzņēmums kā minimums 2014.gadā nestrādās ar zaudējumiem. Peļņa saskaņā ar biznesa plānu ir paredzēta 2015.gadā,» teica ministrs.

Savukārt premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) atklāja, ka tikšanās reizē valdības pārstāvji ir iepazīstināti ar to, kādā veidā tiek īstenots uzņēmuma biznesa plāns un kādā veidā notiek uzņēmuma atgriešana pie pelnītspējas.

«Var teikt, ka aviosabiedrība virzās uz to, lai savu pelnītspēju 2014.gadā atjaunotu,» uzsvēra valdības vadītājs.

Atbildot uz lidostas «Rīga» izteiktajām bažām, ka uzņēmuma restrukturizācija ietekmē arī lidostas rādītājus, premjers informēja, ka restrukturizācijas plānā ir paredzēta atsevišķu nerentablo maršrutu slēgšana.

«Jāatzīst, ka tā ir problēma. Aviosabiedrība ir strauji kāpinājusi pasažieru skaitu, bet arī strauji kāpinājusi zaudējumu apjomu. Tā nav ilgtspējīga attīstība. Līdz ar to mums nācās izstrādāt biznesa plānu, kas paredz arī pasažieru skaita samazināšanu, bet paredz arī atgriešanos pie uzņēmuma rentabilitātes,» teica valdības vadītājs.

Jautāts, vai no valsts puses ir plānotas kādas papildu investīcijas, lai «airBaltic» varētu iegādāties jaunās «Bombardier» lidmašīnas, premjers atzina, ka biznesa plānā jau bija paredzēta flotes modernizācija.

Arī «airBaltic» izpilddirektors Martins Gauss uzsvēra, ka flotes nomaiņa jau sākotnēji tika iekļauta uzņēmuma biznesa plānā, kur ir paredzēti visi arī nepieciešamie maksājumi, kas būs jāveic saistībā ar lidaparātu iegādi.

Viņš noliedza izskanējušās bažas, ka līdz 2015.gadam netiks piegādātas visas lidmašīnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu