Verdasko Gulbim neatstāj izredzes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Horvātijā notiekošā Umagas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 2-6, 6-3, 1-6 zaudēja spānim Fernando Verdasko, kurš izlikts ar pirmo numuru.

Jau mača pirmajā geimā Gulbim radās problēmas pie savas serves, taču latvietis atspēlēja sešas breikbumbas un izvirzījās vadībā. Trešajā geimā Verdasko tomēr lauza pretinieka servi, bet piektajā geimā Gulbis atkal saskārās ar problēmām, taču prata atspēlēt vienu breikbumbu un pietuvojās līdz 2-3. Septītajā geimā Verdasko vēlreiz lauza latvieša servi, bet jau nākamajā geimā noslēdza setu savā labā, turklāt Gulbis neizcīnīja nevienu punktu.

Otrā seta sākumā cīņa bija līdzīga un tenisistiem nebija daudz iespēju lauzt pretinieka servi, bet pirmais šo tradīciju pārtrauca Gulbis, kurš sestajā geimā lauza Verdasko servi un izvirzījās vadībā ar 4-2. Jau nākamajā geimā latvietis zaudēja savu servi, taču astotajā geimā Gulbis vēlreiz lauza pretinieka servi un panāca 5-3. Devītajā geimā Latvijas tenisists neļāva Verdasko uzvarēt nevienā izspēlē un noslēdza setu savā labā.

Izšķirošajā setā daudz pārliecinošāk nospēlēja Verdasko, kurš jau otrajā geimā lauza pretinieka servi un izvirzījās vadībā ar 2-0. Sestajā geimā Gulbis vēlreiz zaudēja savu servi, bet nākamajā geimā Verdasko neļāva pretiniekam pacīnīties par breika iespējām, noslēdzot cīņu savā labā.

ATP pasaules rangā Gulbis pašlaik atrodas 87. vietā, bet Verdasko atrodas 16. pozīcijā, kaut karjeras laikā spējis pakāpties arī uz septīto vietu.

Abi tenisisti oficiālos mačos līdz šim savā starpā bija tikušies vienu reizi, kad 2010. gada Barselonas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra kvalifikācijā spānis bija pārāks ar 6-2, 7-6 (7:4).

Tāpat pagājušajā mēnesī Gulbis, sagaidot Vimbldonas čempionātu, ar Verdasko tikās paraugturnīra spēlē, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 7-6, 6-7, 4:10.

Ceturtdaļfinālā Verdasko sacentīsies ar kādu no speciālo ielūgumu saņēmušajiem tenisistiem - krievu Andreju Kuzņecovu vai Mati Paviču no Horvātijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu