Plāno piešķirt 535 000 latu Lucavsalas labiekārtošanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti atbalstīja līdzekļu piešķiršanu Lucavsalas teritorijas labiekārtošanai no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda 535 000 latu apjomā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Laila Ivāna.

Kā ziņots, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija iesniegusi Rīgas domē izvērtēšanai un izskatīšanai steidzamā kārtā Lucavsalas ziemeļu daļas teritorijas labiekārtošanas projektu, kas paredz izveidot atpūtas un rekreācijas zonu Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Lucavsalā pērn likvidēti pamestie, neapsaimniekotie mazdārziņi, teritoriju atbrīvojot no sadzīves atkritumiem un būvgružiem un nodrošinot rīdziniekiem drošu piekļuvi Daugavas ūdeņiem. Turpmāk aptuveni 11 hektārus plašajā teritorijā plānots ierīkot rekreācijas zonu pilsētas centrā, kura ietvers atpūtas zonu, rotaļu laukumu zonas dažādām bērnu vecuma grupām, pludmales zonu ar iespējām atpūsties pie ūdens.

Projekta gaitā tiks nodrošināta sporta aktivitāšu iespēja dažādu sporta spēļu laukumi, jauniešu un ekstrēmo sportu zona. Lucavsalā plānots izveidot ielu basketbola zonu, futbola laukumu, skeitparka zonu, mini futbola laukumu, vietu, kur pusaudžiem nodarboties ar «parkour», bērnu rotaļu laukumus. Salas galā plānots izveidot nelielu pastaigu parku un paredzēt vietu kafejnīcai. Daļa teritorijas paredzēta komercatrakcijām, makšķerniekiem, bērnu rotaļu laukumiem un senioru vingrošanai, pludmalei, peldvietām, ūdens atrakcijām, pludmales volejbola un futbola laukumiem, skrejceļam, bet nākotnē arī inventāra nomai. Salu tilta dienvidu pusē, netālu no tirdzniecības centra «K-Rauta» paredzēts izveidot autostāvvietu. Kopumā šogad Lucavsalas labiekārtošanai iecerēts tērēt 257 569 latus.

Tāpat jau šogad iecerēts Lucavsalā ierīkot apgaismojumu par 53 856 latiem un iedzīvotāju drošībai uzstādīt videonovērošanas kameras par 34 410 latiem.

Lucavsalas labiekārtošanu veiks pašvaldības SIA «Rīgas meži». Uzņēmuma sastādītajā tāmē par pirmajā kārtā veicamajiem darbiem lielākās izmaksas, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, aprēķinātas par zāliena ierīkošanu ar grunts pievešanu un pārvietošanu - 124 729 lati. 17 000 latu paredzēti piebraucamā ceļa uzlabošanai ar grunts piebēršanu, 11 630 latu - 1100 metru garas skriešanas takas izveidei no šķeldas profilējot pamatni, 12 000 latu - laukuma klājuma ierīkošanai, 5250 latu - pludmales zonas ierīkošanai. Administratīvās izmaksas plānotas 12% apmērā no kopējās summas jeb 22 620 latu.

2013.gadā par 154 065 latiem plānots īstenot Lucavsalas labiekārtošanas projekta otro kārtu un ierīkot sporta un atpūtas objektus. Par 24 000 latu tiks asfaltēts piebraucamais ceļš Lucavsalas ielas posmā no «K-Rauta» līdz ceļa līkumam, par 74 000 latu plānots ierīkot sporta laukumu, par 1715 latiem - pludmales volejbola laukumu, 2951 lats paredzēts Mazās Daugavas gultnes izpētei, 82 lati - tās ūdens kvalitātes pārbaudei.  

Aptuveni 9000 latu plānoti četru pārģērbšanās kabīņu un sešu guļbaļķu solu ar galdiem un atkritumu urnām izgatavošanai un uzstādīšanai. Arī otrajā kārtā administratīvi saimnieciskie izdevumi veido papildu 12% no summas jeb 13 530 latus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu