Pētījums: Latvijas iedzīvotāju gaidītākais notikums - olimpiskās spēles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju par šīs vasaras nozīmīgāko notikumu kultūrā un sportā uzskata 2012. gada Londonas Vasaras olimpiskās spēles, kam seko dažādi kultūras un izklaides pasākumi Latvijā, liecina mediju aģentūras «Mindshare» veiktais pētījums «Kas nodarbina iedzīvotāju prātus?».

No tuvāko mēnešu laikā gaidāmajiem notikumiem vislielāko interesi izpelnījušās Vasaras olimpiskās spēles (norādījuši 64% respondentu), Rīgas pilsētas svētki (39%), kā arī festivāls «Positivus», ko gaida katrs trešais respondents (29%). Savukārt pasaulslavenās popdīvas Lady Gaga uzstāšanos Rīgā atzīmējis katrs ceturtais aptaujātais (25%).

«Mindshare» vadītāja Latvijā Kristīne Kalniņa – Ūsele saka: «Aptaujas rezultāti rāda, ka Latvijas iedzīvotājiem ir liela interese gan par kultūru un mākslu, gan moderno mūziku un arī sportu. Pēdējos gados ļoti veiksmīga ir bijusi dažādu klasisku kultūras vērtību prezentācija un pasniegšana mūsdienīgā un radošā formātā, ko apliecina lielā respondentu atsaucība par Muzeju nakti un Rīgas pilsētas svētkiem, kā arī festivālu «Staro Rīga». Tomēr jāņem vērā, ka augstu sabiedrības iesaisti un apmeklētību gūst arī pasākumi, kuru saturs tiek piedāvāts par maksu, piemēram, pasaulslavenu mūziķu koncerti Latvijā un mūzikas festivāli.»

Par pēdējā pusgada nozīmīgāko notikumu kultūrā un sportā Latvijas iedzīvotāji atzinuši Muzeju nakti (norādījuši 81% aptaujāto). Sabiedrības ievērību izpelnījies arī pasaules čempionāts hokejā (69%), festivāls «Staro Rīga» (56%) un 18.novembra Valsts proklamēšanas dienas svētki (34%). Katrs trešais respondents (33%) kā nozīmīgu norādījis arī Rīgas maratonu, bet teju katrs piektais (18%) – jūnijā notikušo Eiropas čempionāta futbolā finālturnīru.

«Kā ierasts, Latvijas iedzīvotājiem nozīmīgākais sporta notikums ir pasaules čempionāts hokejā un mūsu nacionālās izlases atbalstīšana, bet ļoti populāras ir arī šogad notiekošās Vasaras Olimpiskās spēles. Daudziem olimpiāde ir īpašs notikums, kas atkārtojas vien reizi četros gados, un kura dēļ bieži tiek speciāli ieplānots atvaļinājums vai pat iegādāts jauns televizors. Būtiski, ka līdz ar sekošanu sporta notikumiem aug interese par tādiem pasākumiem, kuros var piedalīties un sportot arī paši iedzīvotāji – piemēram, Rīgas maratons,» norāda Kalniņa – Ūsele.

Aicināti norādīt trīs, viņuprāt, svarīgākos notikumus Latvijā pēdējā pusgada laikā, 65% aptaujāto atzīmējuši februārī notikušo referendumu par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. 61% atzīmējuši «Latvijas Krājbankas» sabrukumu, bet 52% - rekordaugstās degvielas cenas. Lēmumu par PVN likmes samazināšanu, kas stājās spēkā no 1.jūlija, atzīmējuši vien 16% respondentu.

Pētījums «Kas nodarbina iedzīvotāju prātus?» veikts šī gada 21.-27. maijā, izmantojot «Mindshare» interneta aptauju paneli «MindScan». Kopā aptaujāts 951 respondents vecumā no 15 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu