Brauciens cauri peļķei var maksāt tūkstošiem latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Negaisa laikā autovadītāji, cenšoties iespējami ātrāk šķērsot lietusgāžu peļķes, riskē sabojāt savu auto, kura remonts var izmaksāt tūkstoti un vairāk latu, jo visbiežāk ūdens sabojā automašīnas motoru. Autoservisu pārstāvji norāda, ka lielākā daļa autovadītāju nemaz nezina, kurā vietā atrodas motora gaisa ieplūdes atvere un aptuveni cik dziļas peļķes viņu auto var izbraukt.

Motora bojājuma apmēri, kad autovadītāji, neaprēķinot sava auto iespējas šķērsot lietusgāžu peļķes, tās cenšas izbrauktlielā ātrumā, var beigties ar ievērojamiem zaudējumiem.

«Mūsu praksē ir bijuši gadījumi, kad klienti vēlas pieteikt negadījumus, kas ir saistīti ar ūdens peļķe noslāpušiem un sabojātiem auto, kuri ir jāevakuē uz autoservisu, jo turpināt ceļu nav bijis iespējams. Taču gadījums, kad transportlīdzeklis ir sabojāts, vadītājam iebraucot peļķē, ja applūdusī vieta ir bijusi labi pamanāma, nav uzskatāms par apdrošināšanas gadījumu. Turklāt šādā gadījumā auto zaudē arī ražotāja garantiju nepieciešamajam remontam un zaudējumus īpašniekam nākas segt par saviem līdzekļiem. Diemžēl reizēm autovadītāji izvēlas riskēt un cenšas izbraukt applūdušas vietas arī situācijās, piemēram, ja redzams, ka pat sabiedriskais transports stāv ielas malā un nogaida,» informē «If Apdrošināšana» KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs.

Lai izvairītos no ūdens iekļūšanas motorā, ieteicams applūdušas vietas šķērsot lēni, kā arī izvairīties no garāmbraucošiem auto, kas rada ūdens viļņošanos un var sabojāt auto. Autoservisu darbinieki informē, ka tikai retais no autovadītājiem zina, cik dziļas peļķes var šķērsot viņa automašīna un tāpēc iesaka neriskēt izbraukt applūdušas vietas, ja to dziļums pārsniedz aptuveni 20 - 25 centimetrus. Dīleru «Amserv Motors» un «Nippon Auto» autoservisu pārstāvji informē, ka vidēji gada laikā viņiem nākas saskarties ar 1 - 4 gadījumiem, kad klientu auto ir sabojāts, caurbraucot applūdušas ielas.

Spēcīga negaisa laikā, eksperti iesaka apturēt auto, ieslēgt avārijas gaismas un nogaidīt kamēr lietusgāzes mazināsies un braukšanas apstākļi būs uzlabojušies. Īpaši to ieteicams darīt situācijās, ja redzams, ka applūdušajā vietā kāds auto jau noslāpis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu