«Dirty Deal Teatro» piecu gadu jubileju atzīmēs ar festivālu «Dirty Drama IV»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad teātris «Dirty Deal Teatro» atzīmē piecu gadu pastāvēšanas jubileju, un nozīmīgākais tai veltītais pasākums būs no 2.augusta līdz 5.augustam notiekošais starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls «Dirty Drama IV». Festivālā piedalīsies mākslinieki no Spānijas, Čehijas, Lietuvas, Nīderlandes un Latvijas.

Festivāla «Dirty Drama IV» programmā ir iekļautas izrādes, kuru pamatā nav izmantota klasiska jeb tīra dramaturģija.
Pirms festivāla notiks radošā darbnīca, kurā ārzemju viesi kopā ar vietējiem māksliniekiem jauktās grupās veidos sešas performances. To tēma ir «Urbānā pasaka» un performances tiks spēlētas pilsētvidē festivāla laikā. Notiks arī jaunās dramaturģijas lasījumi, kas iepriekšējā sezonā ieguvuši lielu popularitāti cikla «10 minūtes slavas» dēļ.

No Nīderlandes ieradīsies teātra apvienība «Medea73». Tā ir starptautiska teātra kompānija, kas veido izrādes, apvienojot tekstu, kustību un jaunākās tehnoloģijas. Šis teātris festivālā viesosies ar režisores Lorēnas Briskoes izrādi «52° 09' NB».

Spānijas neatkarīgais teātris «Teatro Atómico» festivālā «Dirty Drama 4» spēlēs Ivana Rojas izrādi «Misery», kas ir īpaša jau ar to, ka ilgst 15 minūtes. No Čehijas festivālā viesosies Tomāša Soldana režisētā izrāde «Paths/Pilgrimages». Tās centrā ir varonis, kas veic pašizziņas ceļu un kā izrādes tekstuālais materiāls izmantota dažādu čehu autoru dzeja.

Festivāla programmā iekļautas arī «Dirty Deal Teatro» tapušās izrādes - melodramatiskā performance «Sieviete-Dieviete» un laikmetīgās dejas izrāde «Kas ir Zeir?», bet festivāla laikā pirmizrādi piedzīvos režisora Valtera Sīļa veidotā izrāde-pārgājiens «Mārupīte», kas veltīta pērnajai Mārupītes piesārņošanai.
 
Izrādes un performances notiks Spīķeros, teātrī «Dirty Deal Teatro», kā arī pilsētvidē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu