Blogere Santa Bindemane iesaistās labdarības akcijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bloga «Kids Gazette» autore Santa Bindemane, kopā ar vairākiem desmitiem māmiņu, Tiesībsargu Juri Jansonu, Olimpiskās lāpas nesēju Mārtiņu Rītiņu, Māmiņu kluba pārstāvjiem pulcējās kopīgā pastaigā SOS bērnu ciematu atbalstam, vēršot uzmanību ikviena bērna tiesībām augt ģimeniskā vidē. Pastaiga bija daļa no labdarības akcijas Samsung Iedvesmas skrējiens, kura ietvaros jau savākti vairāk nekā 18 000 eiro SOS bērnu ciematu atbalstam.

«Man, kā divu bērnu māmiņai, ir ļoti sāpīgi noskatīties uz bērniem, kas aug nepilnvērtīgās vai nelabvēlīgās ģimenēs. Uzskatu, ka ikvienam mazulim bērnībā vissvarīgākais ir miers un vecāku mīlestība. SOS ciemati un audžu ģimenes ir piemērotākā vide un labākā vieta, kur nonākt bez vecāku gādības palikušiem bērniem. Tāpat no sirds apbrīnoju tos, kuri iesaistījušies audžu ģimeņu kustībā un savā ģimenē pieņēmuši bērnus. Tie ir Dieva svētīti ļaudis,» saka Santa Bindemane.

Statistika liecina, ka 2010. gadā Latvijā bērnu namos ievietoti vairāk nekā 2000 bērnu, no tiem gandrīz piektā daļa bērni vecumā līdz trim gadiem. Kā viena no alternatīvām, bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, ko Samsung Iedvesmas skrējiena Hope Relay ietvaros atbalsta vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, ir SOS bērnu ciemati. Šobrīd divos SOS bērnu ciematos Īslīcē un Valmierā ir pavisam 23 SOS audžuģimenes un katrā no tām aug 4 līdz 7 bērni. Dzīve SOS ciematu ģimenēs rit gluži tāpat, kā ikvienā daudzbērnu ģimenē – bērni kopā ar vecākiem saimnieko pa māju, apmeklē mācību iestādes un pulciņus, kopā atpūšas un kopā mācās dzīvei nepieciešamās lietas. 

«Ir labi, ka pastāv tādas iestādes kā bērnunami, taču tie nav salīdzināmi ar SOS ciematiem, kur mīlestības pietiek visiem. Katrs bērns grib ieritināties mammai vai tētim azotē, sajust siltumu un mīlestību, vēlas, lai to apmīļo un noglāsta. Tās ir pamatvērtības, kuras ir pelnījis katrs cilvēks – liels vai mazs,» piebilst Santa Bindemane.

Māmiņu pastaiga sadarbībā ar «Māmiņu klubu» notika «Samsung Iedvesmas skrējiena akcijas Hope Relay» ietvaros. Pievienoties Iedvesmas skrējienam un tādējādi papildināt ziedojumu bērniem SOS ciematu audžuģimenēs var ikviens, kurš savā mobilajā telefonā lejupielādējis «Hope Relay» aplikāciju, kas īpaši izveidota šai labdarības akcijai. Par katriem trim noskrietiem, ar velosipēdu vai skrituļslidām nobrauktiem, pārgājienā vai pastaigā noietiem un ar «Hope Relay» aplikāciju reģistrētiem kilometriem Samsung ziedo vienu eiro SOS bērnu ciematiem. Piedalīties šajā labdarības akcijā var vēl līdz 21. jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu