Banku augstskolā sekmīgi paveikti ēkas renovācijas un siltināšanas darbi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: preses foto

Šī gada 5.jūlijā Banku augstskolā ir sekmīgi pabeigta Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta projekta īstenošana. Tā ietvaros labā kvalitātē ir paveikti visi plānotie būvdarbi atbilstoši noslēgtās vienošanās prasībām, portālu «Apollo» informēja Banku augstskolas mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Lineta Mikša.

Klimata pārmaiņu finanšu instruments (KPFI) ir Latvijas valsts budžeta programma, kuras mērķis ir veicināt globālo klimata pārmaiņu novēršanu, pielāgošanos klimata pārmaiņu radītajām sekām un sekmēt siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanu.

Banku augstskola līdzfinansējumu ēkas renovācijai ir saņēmusi, piedaloties KPFI finansēto projektu atklātajā konkursā «Energoefektivitātes paaugstināšana augstākās izglītības iestāžu ēkās». Konkursam dalību pieteica 34 augstākās izglītības iestādes, finansējums tika piešķirts 20 augstākās izglītības iestādēm, bet šobrīd tikai četras no tām projektu ir īstenojušas.

Projekta kopējās izmaksas sastāda 281,8 tūkstošus latu, tostarp 74% jeb vairāk nekā 208 tūkstoši latu tiek segti no KPFI līdzekļiem, savukārt, Banku augstskolas līdzfinansējums no augstskolas budžeta ir 73 tūkstoši latu.

Projektā plānotos būvdarbus veica SIA «REATON, LTD». Rezultātā ir veikta logu nomaiņa, fasādes siltināšana un renovācija, jauna ieejas mezgla izbūve, kā arī ventilācijas un apkures sistēmu uzlabošana. Projekta īstenošana paaugstinās ēkas energoefektivitāti, iegūstot energoresursu ietaupījumu aptuveni 40-45% gadā, un samazinās oglekļa dioksīda emisijas līmeni.

Šobrīd Banku augstskola turpina konferenču zāles pilnveidi, kuras mērķis ir jau jaunajā 2012./2013. akadēmiskajā gadā radīt modernu studiju vidi, nodrošinot tajā kvalitatīvāku studiju procesu, kā arī pavērt plašākas iespējas rīkot ekspertu publiskās lekcijas, seminārus, zinātniskās konferences un videokonferences.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu