Eibele: Netikšana uz finālturnīru sieviešu basketbolam būtu traģēdija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas izlases basketboliste Anda Eibele sarunā ar «Apollo» sacīja, ka aizvadītais Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls bijis grūts, taču tas atmaksājies ar izcīnīto ceļazīmi uz finālturnīru Francijā.

«Apollo» jau ziņoja, ka Latvijas dāmu izlase nākamgad spēlēs Eiropas čempionātā. Latvietes kvalifikācijas turnīrā ieņēma 2. vietu un izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru.

«Sajūtas ir foršas, daudzi neticēja, ka kvalificēsimies, bet izdarījām to, ko vajadzēja un tomēr tikām uz Eiropas čempionātu. Var teikt, ka šis posms bija grūts, divi mēneši praktiski bez brīvdienām, ieskaitot pārbaudes spēles, bet beigās viss atmaksājās. Ja nebūtu tikušas, būtu bēdīgāk,» saka Anda.

Basketboliste uzskata, ka netikšana uz finālturnīru sabiedrībā izraisītu lielāku ažiotāžu, nekā kvalificēšanās čempionātam.

«Mēs nebijām favorītes apakšgrupā, bet gan Itālija un Grieķija, taču būtu diezgan liels wow, ja mēs netiktu - par to tad vairāk runātu, nekā, ja iekļūtu finālturnīrā. Jā, uzskatu, ka sieviešu basketbolam tā [netikšana - a.p.] būtu traģēdija un būtu grūti piesaistīt sponsorus. Jau šogad tas bija grūti, izlasei bija mazs budžets,» norāda Eibele, atklājot vietu, kur izlases spēlētājas bija vienkopus, lai vērotu izšķirošo spēli starp Itālijas - Grieķijas izlasēm, kas Latvijai pavēra ceļu uz čempionātu.

«Šo spēli skatījāmies viesnīcā, kurā dzīvo izlases dalībnieces. Lielas emocijas nebija un iztikām arī bez šampānieša, izlases kapteine Liene Jansone teica runu un tas arī viss,» piebilst spēlētāja.

P.S. Jau tuvākajā laikā «Apollo» saviem lasītājiem piedāvās plašāku interviju ar izlases basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu