Girgensons: Nākamie divi mēneši būs ļoti svarīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgajam latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam nākamie divi mēneši būs ļoti svarīgi cīņā par iekļūšanu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» sastāvā jau nākamajā sezonā.

Kā ziņots, noslēdzot dalību «Sabres» komandas attīstības treniņnometnē, 18 gadus vecais Girgensons piektdien nolēma noslēgt līgumu ar vienību uz trijām sezonām.

Tas nozīmē, ka viņš nākamajā sezonā nedosies uz Nacionālo koledžu sporta asociāciju (NCAA), kur bija plānojis spēlēt un studēt Vermontas universitātē, bet cīnīsies par vietu «Sabres» sastāvā. Tomēr pagaidām visi uzskata, ka latvietis nākamajā sezonā spēlēs «Sabres» fārmklubā Ročesteras «Americans», kas ikdienā cīnās Amerikas hokeja līgā (AHL).

Pats Girgensons gan uzsvēr, ka iespējama viņa spēlēšana NHL arī jau nākamajā sezonā. «Tas ir iespējams, viss atkarīgs no manis,» pēc līguma noslēgšanas žurnālistiem uzsvēra latvietis.

«Svarīgi cik daudz meistarīgāks kļūšu nākamajos divos mēnešos, cik daudz pielikšu svara, cik daudz garīgi stiprāks kļūšu,» teica latvietis.

Zīmīgi, ka viena no pirmajām, kas paziņoja par Girgensona jauno līgumu bija tieši Vermontas universitāte.

«Lēmums bija smags, jo biju tuvu, lai dotos uz Vermontu,» stāstīja Girgensons. «Neviens mani nespieda un es biju vienīgais, kurš pieņēma lēmumu.»

Kā ziņots, Girgensons «Sabres» komandu par savu lietderību pārliecinājis pašlaik notiekošajā jauno talantu treniņnometnē, kur, pēc daudzu apskatnieku domām, rāda vispārliecinošāko sniegumu.

Jāņu laikā «Sabres» Girgensonu draftēja pirmajā kārtā ar 14. numuru, tomēr uzreiz nepiedāvāja viņam jaunu līgumu, savukārt sarunas par līguma noslēgšanu uzsāka krievs Mihails Grigorenko, kurš draftā tika izvēlēts ar 12. numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu