Vīri pārbaudes spēles sāk ar uzvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Valmierā aizvadīja savu pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla, tiekoties ar Kipras izlasi.

Uzvaru ar rezultātu 72:47 izcīnīja Latvijas basketbolisti. Rīt abas komandas aiz slēgtām durvīm aizvadīs vēl vienu spēli.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar desmit gūtiem punktiem bija Kaspars Bērziņš, bet pa deviņiem punktiem guva Kaspars Vecvagars, kuram šī bija debija izlasē, Mareks Mejeris un Dāvis Bertāns.

Jau mačā sākumā Rihards Kuksiks guva savainojumu un spēlētājam nācās atstāt laukumu, taču tas neietekmēja Latvijas izlases sniegumu. Mājinieki pakāpeniski palielināja pārsvaru, kuru noturēja arī pirmajā ceturtdaļā (19:8). Otrajā ceturtdaļā un pārējās divās latvieši bija meistarīgāki un galarezultātā svinēja uzvaru ar 72:47.

Treneru korpuss Ainara Bagatska vadībā bija izlēmis mačam nepieteikt trīs spēlētājus - Pāvelu Pastušeņu («Liepājas Lauvas»),  Mārtiņu Laksu un Artūru Bērziņu (BK «Ventspils»), savukārt divpadsmitnieks tika paziņots pēc rīta treniņa:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas «Spartak», Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas «Dolphins», Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - «VEF Rīga»), Mārtiņš Meiers (visi - «Ventspils»), Rihards Kuksiks (bez kluba), Oto Ošenieks (Minesotas universitātes «Golden Gophers», ASV), Dāvis Bertāns (Belgradas «Partizan», Serbija), Mareks Mejeris («Knet&Eniac», Spānija), Rolands Freimanis («Girona», Spānija), Andrejs Šeļakovs («Tarragona», Spānija), ), Kaspars Vecvagars («KK Baltai, Lietuva).

Gatavošanās posmā Latvijas izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Pēc mačiem ar Kipras izlasi, no 19. līdz 25.jūlijam izbraukumā Latvijas izlase tiksies ar Melnkalnes un Serbijas vienībām, bet augusta sākumā Gdiņā komanda spēkosies ar Melnkalnes, Itālijas un Polijas izlasēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu