Vējš lauzis kokus; reģistrētas brāzmas līdz 25 m/s

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Liepājā vējš nolauzis vairākus kokus, aģentūru BNS informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dienests pēc četriem rītā saņēmis trīs izsaukumus par vēja nolauztiem kokiem, kas uzkrituši uz brauktuvēm.

VUGD saņēmis izsaukumus par lauztiem kokiem pilsētas teritorijā. Par citiem postījumiem dienestam informācijas nebija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Liepājas pilsētā dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 19 metru sekundē (m/s), savukārt ornitologi Rucavas novada Papē, mērot vēja ātrumu ar diviem anemometriem, fiksējuši vēja brāzmas līdz nepilniem 25 m/s.

Jau ziņots, naktī uz svētdienu visā Latvijā lija un vietām plosījās pērkona negaiss, no nakts vidus Kurzemes dienvidrietumos pūš spēcīgs vējš, kas svētdienas rītā pastiprinās arī citviet valstī.

Stipru vēju Latvijai nes ciklons, kura centrs no Baltijas jūras centrālās daļas pārvietojas uz Somu līci. Vējš pamazām pierims vakarā, bet piekrastē brāzmains vējš saglabāsies arī visu pirmdienu.

Svētdien visā Latvijā gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē, vēl nedaudz stiprāks vējš iespējams dienas pirmajā pusē Kurzemē, kā arī Vidzemes piekrastē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu