Pieaug no vardarbības ģimenē cietušo vīriešu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā gadā salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir palielinājies to vīriešu īpatsvars, kuri cietuši no vardarbības ģimenē, liecina Labklājības ministrijas sagatavotais ziņojums.

Ja 2009.gadā no vardarbības ģimenē cieta 4% vīriešu, 2010.gadā - 5%, tad pagājušajā gadā tie bija 6% vīriešu.

Lai gan sievietes no vardarbības ģimenē cieš daudz biežāk - pērn tie bijuši 44% sieviešu, pēc palīdzības pie mediķiem proporcionāli biežāk vēršas no vardarbības cietušie vīrieši.

Pagājušā gada laikā visvairāk pēc palīdzības pēc vardarbības ģimenē vērsušies vīrieši vecuma no 30 līdz 59 gadiem. Salīdzinoši mazāk vardarbības gadījumu skaits ģimenē bijis vīriešiem vecumā no 60 līdz 85 un vairāk gadiem, kā arī zēniem un jauniešiem vecumā no 0 līdz 29 gadiem. Ministrijas apkopotā informācija liecina, ka pērn reģistrēti divi gadījumi, kad ģimenē notikusi vardarbība pret zēniem līdz četru gadu vecumam.

Kopumā pagājušajā gadā no vardarbības ģimenē ir cietuši 119 vīrieši. Kā norāda ministrija, visbiežāk vardarbīgi pret ģimenes locekļiem izturas laulātie draugi un vecāki vai citi radinieki. Tomēr ziņojumā teikts, ka no vardarbības ģimenē cietušo skaits, visticamāk, ir lielāks, jo pastāv arī slēptās vardarbības gadījumi, par kuriem cietušais kaut kādu iemeslu dēļ nevēlas atklāt apstākļus, kādos trauma ir gūta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu