Latvijas sportistiem starti paredzēti visās olimpisko spēļu dienās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas sportistiem Londonas olimpiskajās spēlēs, kas sāksies jau pēc nepilnām divām nedēļām, starti paredzēti visās sacensību dienās.

Jau pirmajā dienā - sestdien, 28. jūlijā - plkst. 9.00 pēc vietējā laika (plkst. 11.00 pēc Latvijas laika) sāksies pludmales volejbola apakšgrupu cīņas. Šajā sporta veidā piedalīsies divi Latvijas dueti - Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins un Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš -, bet precīzi viņu startu laiki būs zināmi pēc šonedēļ paredzētās apakšgrupu izlozes.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā bīčisti sacentīsies līdz pat 9. augustam, un šis būs pārliecinoši ilgākais sporta veids, kuram kvalificējušies Latvijas sportisti.

Vēl pirmajā dienā jau no plkst. 9.45 sāksies kvalifikācijas sacensības galda tenisā, kur Latviju pārstāvēs Matīss Burģis, bet šajā sporta veidā apakšgrupu izloze būs vien pāris dienas pirms Olimpiādes starta. Galda tenisa turnīrs Londonā ilgs līdz 2. augustam.

Tāpat jau 28.jūlijā uz starta riteņbraukšanas grupas braucienā stāsies vienīgais Latvijas pārstāvis Aleksejs Saramotins un daudzcīņas sacensības aizvadīs vingrotājs Dmitrijs Trefilovs.

Nākamajās divās dienās starti plānoti vienīgi pludmales volejbolistiem un Burģim, bet 31. jūlijā viņiem pievienosies arī džudists Konstantīns Ovčiņņikovs un peldētājs Uvis Kalniņš.

Augusts sāksies ar dienu, kurā startēs bīčisti, kvalificēšanās gadījumā arī Burģis un Trefilovs, bet 2. augustā uz starta dosies arī otrs Latvijas džudists JevgEņijs Borodavko un šāvējs Afanasijs Kuzmins, kuram šīs būs jau devītās olimpiskās spēles.

3. augustā sāksies vieglatlētikas sacensības uz starta uzreiz izejot septiņcīņniecēm Laurai Ikauniecei un Aigai Grabustei, kā arī Igoram Sokolovam, Mārim Urtānam un Dmitrijam Jurkevičam. Tāpat startēs arī Latvijas jaunākā olimpiete - peldētāja Gabriela Ņikitina.

Sestdienā, 4. augustā pirmoreiz Londonā starta formas vilks Jānis Leitis, Arnis Rumbenieks un pēdējā laikā augstus rezultātus sasniegusī Poļina Jeļizarova, bet nākamā diena sāksies ar Daces Linas startu maratona skrējienā. Tāpat šajā dienā vairākiem Latvijas sportistiem potenciāli iespējamas nākamās kārtas sacensības.

Pēdējā sacensību nedēļa 6. augustā iesāksies ar svarcēlāja Artūra Plēsnieka startu, bet 7. augustā priekšsacīkstes trim Latvijas šķēpmetējām - Madarai Palameikai, Sintai Ozoliņai-Kovalai un Līnai Mūzei - un divām tāllēcējām - Inetai Radevičai un Laumai Grīvai.

Daudzu Latvijas līdzjutēju gaidīta diena būs 8. augusts, kad uz starta priekšsacīkstēs izies četri Latvijas BMX riteņbraucēji - Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide un Sandra Aleksejeva -, bet par medaļām viņi cīnīsies divas dienas vēlāk. Vēl šajā dienā startus desmitcīņā uzsāks Edgars Eriņš, kā arī cīkstone Anastasija Grigorjeva un trīs šķēpmetēji - Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals un Zigismunds Sirmais. Tāpat patīkamus brīžus Latvijai var sagādāt fināls tāllēkšanā sievietēm.

9. augustā BMX riteņbraucēji aizvadīs ceturtdaļfinālus, bet finālsacensības gaidāmas šķēpmešanā sievietēm un, iespējams, Latvijas pārstāvji būs arī pludmales volejbola mačā par zelta godalgām. Nākamajā dienā visu Latvijas līdzjutēju acis būs vērstas uz izšķirošajiem BMX braucieniem. Pirms tam sacensības uzsāks smaiļotāji Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs, bet pašā vakarā priekšsacīkstes kārtslēkšanā aizvadīs Mareks Ārents.

Olimpiādes priekšpēdējā dienā, 11. augustā fināli gaidāmi smaiļotājiem un šķēpmetējiem, bet tāpat startēs arī cīkstonis Armands Zvirbulis, modernās pieccīņas meistars Deniss Čerkovskis, kā arī soļotāji Igors Kazakevičs un Agnese Pastare.

Olimpiādi 12. augustā noslēgs modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska un maratona skrējējs Valērijs Žolnerovičs.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu