Radošās darbnīcas bērniem no 8 līdz 12 gadu vecumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No 23.jūlija līdz 2.augustam Tukuma muzejs organizē Radošās darbnīcas bērniem no 8 līdz 12 gadu vecumam.

Vasara ir laiks, kad skolēni bauda vasaras brīvlaiku, taču vecāki, kā ierasts dodas uz darbu un bērni mājās paliek vieni. Lai savu brīvo laiku varētu izmantot ar interesantām un aizraujošām aktivitātēm, Tukuma muzejs bērniem piedāvā Radošās darbnīcas «Dārgumu meklētāji».

Katra muzeja vadītājs un darbinieki sagatavojuši programmu interesentai brīvā laika saturiskai pavadīšanai. Tukuma Mākslas muzejs piedāvā divas dienas pabūt kopā ar muzeja vadītāju Līgu Lindenbaumu, kas pirmajā dienā radīs iespēju ciemoties pie gleznotājiem Andreja Ģērmaņa un Olitas Gulbes Bigauņciemā un piedalīties plenērā pie jūras. Savukārt otrā dienā dārgumu meklētājiem būs iespēja uzzināt visu par muzeja dibinātāju un ilggadēju vadītāju Leonīdu Āriņu, kā arī apskatīt izstādi «Leonīds Āriņš. Motīvi. Variācijas», kas veltīta mākslinieka 105 gadu jubilejai, iespēja orientēties Tukuma laikā un telpā un viesoties galerijā «Durvis,» lai izbaudītu mākslinieces Baibas Briedes daudzveidīgo izstādi.

Audēju darbnīcā bērni iepazīsies ar Agitu Pumpuri, kas ir arheoloģisko tērpu atdarinātāja. Viņas vadībā notiks izstādes «Rozēm kaisu istabiņu» apskate, rotaļas un Draudzības saišu aušana, kuras paši izgatavotāji varēs dāvināt saviem draugiem.

Pastariņa muzeja vadītāja Sanita Ratniece iepazīstinās bērnus ar rakstnieka E. Birznieka Upīša dzimto sētu. Bērni iepazīsies ar aizraujošiem darbiem lauku sētā - graudu malšanu, maizes cepšanu, sviesta kulšanu, un pašiem iespēja veikt darbus. Pastariņa muzeja tuvākajās pļavās tiks veikta ārstniecības augu īpašību izpēte, izzinātas to pielietošanas un žāvēšanas īpatnības, kā arī tēju maisiņa šūšana un piepildīšana ar zāļu tējām, kuras dzerot aukstos ziemas vakaros atgādinās par saulaino un silto vasaru.

Pils dāmas piedāvās Durbes pils kompleksa apskati. Pie sevis ciemiņus uzņems restaurators Ainārs Krūziņš, kas bērniem radīs priekšstatu par restauratora darbu un vadīs bērnu kokapstrādes radošo darbnīcu. Spēles un rotaļas palīdzēs bērniem labāk savstarpēji iepazīsties.

Parastais un neparastais bērnus sagaida Džūkstes Pasaku muzejā - iepazīšanās ar pasakām izstādēs, pasaku tēlu darināšana no dabas materiāliem, pasaku stāstīšana ar roku lellītēm, senās Lancenieku skolas spēle «Ķerbuļi» kā arī citas senas spēles un rotaļas.

Tukuma pilsētas vēstures muzejs «Pils tornis» vadītāja Ingrīda Vistopole iepazīstinās bērnus ar Kurzemes un Zemgales hercogistes 450. dzimšanas dienai veltītajām izstādēm «Kurzemes un Zemgales hercogistes relikvijas» un «No hercoga Gotharda līdz hercogam Jēkabam.» Izstāžu apskate būs ierosme bērniem meklēt vēstures liecības, veicot nelielus, improvizētus arheoloģiskos izrakumus pie «Pils torņa».

Pēc dārgumu meklējumiem muzejos un radošajām darbnīcām 2.augustā Durbes pils pagalmā notiks noslēguma pasākums ar sportiskām aktivitātēm.

Tukuma muzejs jau vairākus gadus piedāvā skolēniem vasaras brīvlaikā vienu nedēļu pavadīt interesanti un radoši. Skolēniem tiek dota iespēja iepazīties ar Tukuma muzeja septiņām struktūrvienībām, to funkcijām un saturisko dažādību un radoši darboties atbilstoši katra muzeja specifikai.

Dalības maksa 2 Ls dienā katram dalībniekam (cenā iekļauta ieeja muzejā, dalība nodarbībā un darba materiāli, uzkodas un dzērieni).

Radošās darbnīcas atbalsta Tukuma novada Dome

Radošajām darbnīcām «Dārgumu meklētāji» var pieteikties līdz 23.jūlijam plkst. 12:00 pa tālr. 63182392; 27843190 vai e-pastā: santa.silava@tukumamuzejs.lv

Dokumentu noformēšana notiks 23.jūlijā no plkst. 14:00 līdz 17:00, Harmonijas ielā 7

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu