Procentu likmju manipulācijas skandāls aptver arī citas bankas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas bankas «Barclays» augstākā līmeņa vadītāji brīdinājuši darbiniekus, ka skandāls par «Libor» procentu likmju manipulācijām aptvers arī citas bankas.

Bankas iekšējā sarakstē teikts, ka atklājumi par tās konkurentiem varētu liecināt, ka tās šajā skandālā ir vainīgākas nekā «Barclays».

Tāpat bankas priekšsēdētājs Markuss Agiuss un citi augstākā līmeņa vadītāji šajā vēstulē arī atzinuši, ka klientiem, akcionāriem un regulatoriem ir tiesības justies pieviltiem pēc tam, kad «Barclays» atzinās «Libor» procentu likmju manipulācijās un saņēma 290 miljonu sterliņu mārciņu (257,8 miljonu latu) naudassodu no Lielbritānijas un ASV regulatoriem.

Patlaban saistībā ar šo skandālu tiek pārbaudītas vairākas bankas gan Lielbritānijā, gan ASV.

Iepriekš izskanēja informācija, ka procentu likmju manipulācijas ietver arī Japānu.

Saskaņā ar «Barclays» skaidrojumiem par notikumiem 2008.gada oktobrī tā laika vadītājs Bobs Daimonds apspriedis bankas neatlaidīgi augstās «Libor» likmes ar Lielbritānijas Centrālās bankas vadītāja vietnieku Polu Takeru.

Tajā laikā pastāvējušas bažas, ka «Barclays» šķietami augstākas aizņemšanās izmaksas salīdzinājumā ar citām bankām finanšu tirgi varētu izprast kā pazīmes par to, ka banka nonākusi grūtībās.

«Barclays» informē, ka bankas bijušais operāciju vadības direktors Džerijs del Misjē tad pārpratis situāciju, uzskatot, ka Lielbritānijas Centrālā banka devusi atļauju bankai norādīt nepareizu aizņemšanās izmaksu informāciju, lai tā atbilstu citām bankām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu