Bagatskis: Vairs nedrīkstam zaudēt spēlētājus savainojumu dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola izlasi, gatavojoties 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, skāruši vairāki potenciālo komandas līderu savainojumi, tāpēc tagad tā šādu iemeslu dēļ vairs nedrīkst atļauties zaudēt nevienu spēlētāju, Latvijas Televīzijas raidījumam «Labrīt, Latvija!» atzinis valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Aizritējušajā nedēļas nogalē Latvijas izlase aizvadīja pirmās divas pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra, kad Valmierā divreiz uzvarēja Kipras valstsvienību.

«Šī komanda mums bija jāuzvar jebkurā gadījumā neatkarīgi no mūsu fiziskās kondīcijas. Pēc divām aktīvu treniņu nedēļām nogurums spēlētājiem bija sakrājies ļoti lielā apmērā, bet mēs vēlējāmies iestrādāt to uzbrukumu, kādu gribam vēlāk spēlēt,» izteicās Bagatskis, uzsverot, ka viņa prioritāte šajos mačos bija pasargāt spēlētājus no iespējamiem savainojumiem.

«Vairāk vai mazāk izdevās realizēt to, ko bijām iecerējuši. Dažreiz traucēja spēlētāju lielā gribēšana, bet spēļu laikā gūtie nelielie savainojumi nav pārlieku nopietni,» piebilda treneris. «Mēs vairs nedrīkstam zaudēt spēlētājus savainojumu dēļ. Mēs esam ļoti jauna komanda ar četriem debitantiem, bet pieredzi varam uzkrāt tikai ar laiku. Komandā ir spēlētāji, kuri sper pirmos soļus profesionālajā basketbolā. Pagaidām visi jaunie izskatās cienīgi, bet pieredzējušāku spēlētāju prombūtne, protams, ir jūtama.»

Vaicāts par pašreizējo izlases modeli un spēlētājiem, kuri tai dažādu iemeslu dēļ nevar palīdzēt, Bagatskis kārtējo reizi uzsvēris, ka izlasē galvenais ir pulcēt spēlētājus, kuri alkst tajā spēlēt.

«Manas domas ir ar tiem spēlētājiem, kuri grib pārstāvēt savu valsti. Mūsu komandas modelis pierāda, ka sastāva izmaiņas ir nepieciešamas, bet vienībā iekļautie spēlētāji šo triju gadu laikā pakāpušies pa karjeras kāpnēm un kļuvuši nobriedušāki,» optimistisks ir treneris. «Man ir apnicis skaisti zaudēt, tomēr šajā līmenī ar tik jaunu komandu vēl īsti nezinām, kā uzvarēt.»

Gatavošanās posmā Latvijas izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Pēc mačiem ar Kipras izlasi, laikā no 19. līdz 25. jūlijam, Latvijas izlase izbraukumā tiksies ar Melnkalnes un Serbijas valstsvienībām, bet augusta sākumā Gdiņā komanda spēkosies ar Melnkalnes, Itālijas un Polijas izlasēm.

«Mačos pret Serbiju un Melnkalni mūs negaida nekas viegls, tomēr es vēlos pārbaudīt savus spēlētājus uz šāda fona gan sadzīves, gan basketbola ziņā. Mums jāmāk adaptēties apstākļos, kuri ir maksimāli neērti,» uzskata Bagatskis.

2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies augusta vidū. Latvijas izlase tajā spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas valstsvienībām. Finālturnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013. gada 4. līdz 22. septembrim notiks Slovēnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu