U-16 basketbolistes ar uzvaru sāk EČ B divīzijas otro posmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Avotnieks

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra otrā posma pirmajā spēlē šodien ar 59:54 (18:17, 10:7, 19:16, 12:14) uzvarēja Bulgārijas valstsvienību.

Gandrīz visu maču risinājās sīvā spēkošanās un nevienai komandai neizdevās iekrāt izšķirošo pārsvaru. Pēc trešās ceturtdaļas Latvijas izlase bija vadībā ar 47:40, bet ceturtās ceturtdaļas ievadā bulgārietes spēja pietuvoties līdz minimumam - 50:51. Turpinājumā latvietes veica nelielu izrāvienu un panāca sešu punktu pārsvaru, ko sekmīgi nosargāja līdz pat mača beigām.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 24 punktiem bija Kitija Laksa, kura izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, bet pārējām spēlētājām neizdevās iekrāt vismaz desmit punktus.

Nākamajos F apakšgrupas mačos Latvijas kadetes otrdien tiksies ar Poliju, bet trešdien samēros spēkus ar Luksemburgas vienaudzēm.

Pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja D apakšgrupā, ar divām uzvarām trīs spēlēs izcīnot otro vietu. Pirmās kārtas mačā Latvija ar 60:64 piekāpās Slovēnijai, pēc tam ar 83:21 sagrāva Norvēģijas vienaudzes, bet pēdējā, trešajā spēlē ar 52:34 pieveica Baltkrievijas izlasi.

D apakšgrupā pirmo vietu ar trim uzvarām izcīnīja Slovēnija, kurai ar diviem panākumiem sekoja Latvijas izlase. Pie vienas uzvaras tika Baltkrievija, bet Norvēģijas jaunās basketbolistes zaudēja visās trīs cīņās.

Pēc viena apļa turnīra grupu trīs spēcīgākās komandas iekļuva otrajā posmā. Tajā D apakšgrupas trīs komandas sacenšas ar C apakšgrupas trim labākajām vienībām, līdzi ņemot pirmā posma savstarpējo spēļu rezultātus. Turpinājumā šīs apakšgrupas četras labākās vienības iekļūs ceturtdaļfinālā, bet noslēgumā B divīzijas trīs spēcīgākās komandas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgāko sabiedrībā jeb A divīzijā.

Latvijas kadetes Eiropas čempionāta A divīzijā nav spēlējušas kopš 2008. gada, bet pērn tās B divīzijas turnīrā palika trešajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu