Aicina uz Johana Sebastiana Baha skaņdarba «Goldberga variācijas» pirmatskaņojumu Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Sv.Jāņa baznīcā 26.jūlijā klavesīnistes Ievas Salietes izpildījumā būs iespēja dzirdēt Johana Sebastiana Baha skaņdarba «Goldberga variācijas» pirmatskaņojumu Latvijā.

Baha skaņdarbs «Goldberga variācijas» tā oriģinālajā versijā - «Ārija ar 30 variācijām klavesīnam» - ir viens no augstākās raudzes mākslas darbiem pasaules mūzikas vēsturē un Latvijā līdz šim nav atskaņots. Rīgā tas pirmo reizi pilnā apjomā tiks atskaņots vienīgajā intravertās mākslas festivāla «AD LUCEM» koncertā.

Skaņdarbs, kura pamatā ir viena tēma, viens instruments un viens izpildītājs, ilgst gandrīz pusotru stundu un ir milzīgs izaicinājums kā izpildītājam, tā klausītājam. Tas bija izaicinājums arī pašam komponistam, norāda festivāla organizatori.
«Tas ir kā ceļojums, tu iegrimsti Baha labirintā, viņš ņem aiz rokas un izvadā kā Dante loku lokiem caur elli, šķīstītavu, paradīzi un beigās liek atgriezies atpakaļ pie tēmas. Atgriezies it kā sākumpunktā... bet pilnīgi cits. Tas ir moments, ko var piedzīvot tikai šajā skaņdarbā un ko gribas izdzīvot vēl un vēl,» par skaņdarbu saka Saliete.

Intravertās mākslas festivāls «AD LUCEM» notiek kopš 2002.gada - tā ir mākslas radīta telpa, kas sniedz patvērumu no ikdienas steigas un stresa, miera un harmonijas oāze, kurā var ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu