Latvijas karogu olimpisko spēļu atklāšanā nesīs Mārtiņš Pļaviņš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas karognesēju Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā izraudzīts pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Izraudzītā sportista vārds otrdien tika paziņots, atklājot AS «Latvijas Valsts meži» (LVM) ) īpaši ierīkotu sporta un atpūtas zonu pilsētas centrā - Dabas sporta zāli.

Pļaviņš olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā startēs pārī ar Jāni Šmēdiņu.

Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers izteicās, ka lielu diskusiju šajā jautājumā nebija, jo Pļaviņš ir pierādījums tam, ka ar savu darbu var sasniegt augstus rezultātus. Tikmēr pats Pļaviņš izteicās, ka lielā goda uzticēšana viņam radījusi neaprakstāmas sajūtas.

«Mārtiņš ir piemērs tam, kā sportista degsme, pašaizliedzība un nemitīgs darbs nes reālus darba augļus, vairojot sportista pārstāvētā sporta veida popularitāti un nodrošinot Latvijai vietu pasaules pludmales volejbola elitē,» izteicies Tikmers.

Pļaviņam šīs būs otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Pekinā viņš kopā ar Aleksandru Samoilovu izcīnīja devīto vietu.

Pļaviņš ir dzimis 1985.gada 8.maijā, Rīgā. Beidzis Rīgas 1.ģimnāziju un pašlaik studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā.

Pludmales volejbola turnīrs Londonas olimpiskajās spēlēs sāksies nākamajā dienā pēc atklāšanas - 28.jūlijā - un ilgs līdz pat 9.augustam.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu