«Saliena» jaunajā dzīvokļu projektā plāno ieguldīt piecus miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA «Saliena» plāno Salienas golfa kompleksa tuvumā uzbūvēt piecas mazstāvu dzīvokļu mājas un astoņas rindu mājas. Projektā plānots ieguldīt piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu), žurnālistiem sacīja «Salienas» valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

Līdz ar šī projekta realizāciju «Salienā» tiks izveidots Baltijas valstīs pirmais «Golf Estate» koncepts, kas tiek augstu vērtēts visā pasaulē. Šis prestižais koncepts apvieno teritoriālu un funkcionālu mijiedarbību starp golfa kompleksu un mājokļu apbūvi.

Patlaban ir sākta pirmo divu trīsstāvu dzīvokļu māju būvniecība. Pirmo māju plānots pabeigt nākamā gada februārī, bet otro - aprīļa vidū.

Dzīvokļu platības būs no 45 līdz 128 kvadrātmetriem, tajos būs divas līdz četras istabas, un katrā mājā būs tikai no 12 līdz 20 dzīvokļiem.

«Līdz ar jauno attīstības posmu vēlamies arvien vairāk uzrunāt vietējo tirgu. Šīs mājas projektējot, bija svarīgi apvienot zaļu vidi, augstas kvalitātes materiālus un zemas uzturēšanas izmaksas ilgtermiņā, kas tiks panāktas ar augstu ēku energoefektivitāti,» sacīja Makarovs.

«Salienas» tirdzniecības direktors Kaspars Zukmanis biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja, ka jaunajā dzīvokļu projektā jau patlaban notiek dzīvokļu rezervācija un jau ir rezervēti desmit dzīvokļi. Dzīvokļu pārdošanas vidējā cena ir 1700 eiro (1190 lati) par kvadrātmetru.

Jautāts, kas vairāk rezervē dzīvokļus, Zukmanis sacīja, ka tie ir gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārzemnieki, kas šos dzīvokļus vēlas iegādāties, lai iegūtu uzturēšanās atļauju Latvijā.

«Pagaidām gan vairāk ir ārzemnieku, taču viņi šos dzīvokļus iegādājas ar mērķi tos piedāvāt Latvijas mājokļu īres tirgū - tātad dzīvokļos dzīvos Latvijas iedzīvotāji,» piebilda Zukmanis.

Dzīvokļu māju būvniecībā tiek izmantota Latvijai jauna kombinēto konstrukciju tehnoloģija, kas savas izturības un citu īpašību dēļ jau ir kļuvusi populāra Skandināvijā un Centrāleiropā, informēja Makarovs. Šīs konstrukcijas esot elastīgas un izturīgas pret dinamiskām slodzēm, pat seismiskām kā zemestrīces.

Arhitektu biroja «Sarma & Norde» arhitekts Jānis Norde uzsvēra, ka maza apjoma dzīvokļu mājas ir nākotnes mājas, jo starp mājām ir liels attālums, tajās ir maz dzīvokļu, un tas nozīmē patīkamāku vidi, mieru un klusumu.

«Dzīve Salienā pierāda - lai baudītu pilsētas tuvumu, nav jāatsakās no svaiga gaisa un garām pastaigām, lai baudītu dabu, nav jāatsakās no pilsētas komforta tuvuma,» sacīja Norde.

Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence norādīja, ka nekustamo īpašumu projekts «Saliena» ir kļuvis par nozīmīgu Babītes teritorijas attīstības projektu.

«Tas ļauj Piņķiem stratēģiski kļūt par arvien nozīmīgāku apdzīvoto vietu Pierīgā. Ceram, ka pēc jaunā dzīvokļu projekta pabeigšanas arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju pārcelsies uz dzīvi Piņķos,» sacīja Ence.

Kā ziņots, līdz šim «Salienas» projektā ieguldīti 32 miljoni eiro (22,4 miljoni latu), bet patlaban tiek sākts projekta nākamais posms. Tā gaitā izveidots jauns projekts «Saliena Park Estate», ar kuru uzņēmums paplašina piedāvājuma sortimentu un sāk darbību arī dzīvokļu segmentā.

Jaunizveidotais parks aizņem 1,2 hektārus. Kā iepriekš vēstījis uzņēmums, parka izveide izmaksās 170 000 eiro (119 000 latu). Tajā izveidoti bruģēti, apgaismoti celiņi, lieli, zaļi laukumi, koki, dīķis ar strūklaku.

«Saliena» atrodas starp Rīgu un Jūrmalu, projekta platība ir 455 hektāri. Patlaban «Salienā» dzīvo ap 200 ģimeņu, ir izveidots viens no lielākajiem Baltijā golfa kompleksiem, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola. «Salienas» attīstītājs un pārvaldītājs ir SIA «Saliena».

Kā ziņots, pagājušajā gadā SIA «Saliena» noslēgusi 32 nekustamā īpašuma darījumus. Dzīvojamo māju pārdošanas pieaugums salīdzinājumā ar 2010.gadu ir ievērojami palielinājies - gandrīz par 400%, informēja Miroņenko.

Šogad «Saliena» iecerējusi veikt vērienīgus darbus kopējās infrastruktūras attīstībā - sākt nākamās kārtas būvniecību, kurā būs pieejamas ne tikai «Salienai» līdz šim raksturīgās privātmājas, bet arī dzīvokļi, turpināt golfa laukumu attīstību, kā arī atvērt jaunu pilsētas parku, iepriekš informēja Miroņenko.

SIA «Saliena» piesaistījusi investoru no Šveices «Divertimento Investment AG», kas investēs Salienas golfa kompleksa uzlabošanā un attīstīs jaunus nekustamā īpašuma projektus Salienā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu