Gulbis iekļūst Gštādes turnīra 1/4 finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis šodien izcīnīja uzvaru Gštādes «ATP World Tour 250» turnīra otrās kārtas spēlē.

ATP pasaules rangā 72. vietā esošais Gulbis ar 5-7, 7-6 (7:3) un 6-4 uzvarēja Francijas tenisistu Benuā Pēru, kurš pasaules rangā ieņem 47. vietu. Par otrās kārtas pārvarēšanu latviešu tenisists jau nopelnījis 45 ATP pasaules ranga punktus.

Pirmā seta pirmajos astoņos geimos nevienam no tenisistiem neizdevās lauzt pretinieka servi, lai gan astotajā geimā latvietim bija viena breikbumba. Izšķirošais izrādījās 11. geims, kurā Gulbis atspēlēja divas breikbumbas, tomēr bija spiests atzīt Pēra pārākumu, bet 12. geimā pie savas serves francūzis nodrošināja panākumu setā.

Otrā seta sākumā Pērs ieguva pat četras breikbumbas, taču Gulbis tās visas prata atspēlēt. Seta turpinājumā abiem tenisistiem pa reizei izdevās lauzt pretinieka servi, tomēr uzvarētājs noskaidrojās tikai taibreikā, kurā pārāks bija Gulbis.

Trešā seta piektajā geimā Gulbis lauza pretinieka servi un izvirzījās vadībā ar 3-2, bet astotajā geimā latvietim izdevās atspēlēt vienu breikbumbu. Turpinājumā geimos uzvarēja tikai servētāji, tādejādi Gulbis nosargāja uzvaru setā.

Gštādes turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis spēkosies ar šveicieti Staņislasu Vavrinku, kurš izlikts ar trešo numuru, vai francūzi Polu-Anrī Matjē.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā otrdien Gulbis ar 7-6 (7:2), 4-6 un 6-3 pieveica Itālijas tenisistu Filipo Volandri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu