Arī šogad «Tour de France» nepaliek bez dopinga

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dopinga lietošanā šīgada prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» laikā pieķerts pazīstamais Luksemburgas riteņbraucējs Franks Šleks, kurš pārstāv «RadioShack-Nissan» komandu.

Otrdien Šleku un viņa pārstāvēto komandu organizatori informēja par pozitīvajām dopinga analīzēm, bet sportista dalība no sacensībām uzreiz pēc tam tika atsaukta.

Vēlāk viņš tika nopratināts policijā, kurp ieradās pēc paša vēlēšanās. Plaši tiek uzskatīts, ka šādi Šleks rīkojies, lai izvairītos no policijas ierašanās komandas bāzē, kur tiktu veikta kratīšana.

Šleka organismā atrastas aizliegtas diurētiskas vielas pēdas.

Ja pozitīva izrādīsies arī Šleka veikto analīžu B prove, komanda sola 32 gadus veco sportistu izslēgt no savām rindām. B proves pieprasīšanai Šlekam dotas četras dienas.

Pozitīvas izrādījušas urīna analīzes, kas ņemtas 14. jūlijā. Komanda apgalvo, ka atrastā aizliegtā viela nav sastopama nevienā no medicīnas preparātiem, kurus lieto komandas sportisti.

Diurētiskajām vielām nepiemīt īpašības, kas uzlabotu sportistu veikumu, taču ar to palīdzību vieglāk var zaudēt svaru, kas riteņbraucējiem palīdz smagajos kalnu posmos. Tāpat šādas vielas par palīdzēt slēpt citu aizliegto vielu pēdas organismā.

Šleks, kura jaunākais brālis Endijs Šleks pēc spāņa Alberto Kontadora diskvalificēšanas dopinga lietošanā tika atzīts par 2010. gada «Tour de France» uzvarētāju, pirms izstāšanās bija 12. vietā sacensību kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu