Muitas darbinieks Samantai Tīnai liek deklarēt konkursā uzdāvināto alkoholu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Millers

Šķērsojot Latvijas un Baltkrievijas robežu, robežkontroles punktā «Silene» Valsts ieņēmumu dienesta muitas darbinieks licis dziedātājai Samantai Tīnai, viņas producentam Jurim Milleram un lietuviešu izpildītājam «Saša Son», kuri atgriezās no Baltkrievijā notikušā starptautiskajā mūzikas festivālā «Slavjanskij Bazar», deklarēt festivālā uzdāvināto alkoholu, aģentūrai LETA stāstīja Millers.

<strong>Samantas fotomirkļus Vitebskā varat aplūkot &scaron;eit.</strong>

Millers stāstīja, ka katram konkursa dalībniekam esot uzdāvināts litrs alkohola - tas ir daudzums, ko Eiropas Savienībā ir atļauts ievest.

«Muitnieks sākumā pajautāja, cik daudz alkohola mums ir, un tad teica, lai velkam visu ārā, kaut arī mašīna bija piekrauta ar ziediem un dāvanām. Muitas darbinieks lika alkoholu nolikt uz galda un to deklarēt. Pēc brīža viņš aptvēra, ka tas tomēr nebūs vajadzīgs, taču neatvainojās,» stāstīja Millers.

Producents apgalvoja, ka vēl nepatīkamākā situācijā nonākusi operdziedātāja Ilona Bagele, kurai tas pats muitas darbinieks atņēmis zāles, kurām Bagele devusies pakaļ nākamajā dienā.

«Man ir kauns par ierēdņiem, kas ir nožēlojami savā iedomātajā varenībā. Rodas iespaids, ka ikviens iebraucējs tiek uzskatīts par potenciālu noziedznieku,» sacīja Millers.

Millers pastāstīja, ka viņš ir sazinājies ar Muitas pārvaldes priekšnieka vietnieku, kurš esot atzinis, ka muitas darbinieka rīcība ir bijusi nepareiza, un par starpgadījumu mutiski atvainojies.

Tāpat Millers bilda, ka sīkāka informācija par notikušo žurnālistiem tiks sniegta plkst.14 Rīgas domē - laikā, kad Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs sveiks Samantu Tīnu kā starptautiskā konkursa «Slāvu bazārs» uzvarētāju.

<strong>Samantas Tīnas uzstā&scaron;anās aplūkojama &scaron;eit.</strong>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu