Aicina nosodīt 13 gadu ilgās Faluņgun represijas Ķīnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: media.faluninfo.net

Faluņgun ir sena apziņas un ķermeņa pilnveidošanas prakse. Faluņgun praktizētāji ikdienā pilnveido savu raksturu saskaņā ar Īstenības, Labestības un Pacietības principu kā galveno morāles kritēriju, kā arī izpilda piecu meditatīvu vingrinājumu kompleksu. Pateicoties Faluņgun, cilvēki vairāk kā 100 pasaules valstīs ir uzlabojuši savu raksturu un veselību, kā arī padziļinājuši izpratni par cilvēci un Visumu, portālu «Apollo» informē Tatjana Aleksejeva un Anatolijs Poļiščuks.

Pirmo reizi Li Hundži kungs plašāku sabiedrību ar Faluņgun iepazīstināja 1992.gadā. Šī prakse strauji kļuva populāra Ķīnā. Saskaņā ar varas iestāžu aplēsēm, 1999.gadā ar Faluņgun nodarbojās vairāk kā 70 miljoni cilvēku.

Augot Faluņ Dafa popularitātei, auga arī toreizējā Ķīnas kompartijas līdera Dzjana Dzemiņa skaudība. Drīz tā pārvērtās bailēs, ka cilvēki, atgriežoties pie tradicionālajām vērtībām, atklās kompartijas necilvēcīgo dabu.

Pirms 13 gadiem - 1999.gada 20.jūlijā, pretrunā ar konstitūciju un tautas gribu, Ķīnas kompartija uzsāka nežēlīgu represiju kampaņu, izmantojot lozungu - «sagraut reputāciju, izputināt finansiāli un iznīcināt fiziski». Viņu mērķis bija dažu mēnešu laikā iznīcināt Faluņgun, tāpēc tika pielietoti visi kompartijas instrumenti - tās ideoloģiskā bāze, represiju mehānismi un visas valsts resursi. Lai izveidotu negatīvu priekšstatu un nostādītu visu sabiedrību pret šo praksi, kompartijas kontrolētajos masu informācijas līdzekļos un Ķīnas vēstniecībās visā pasaulē tika apmelota Faluņ Dafa mācība un nomelnoti Faluņgun praktizētāji. Represiju kampaņā tika iesaistīti visi valsts pārvaldes līmeņi - armija, milicija, specdienesti, prokuratūras, tiesas un medicīnas iestādes. Šo iestāžu darbinieki un daudzi citi ļaudis tika piespiesti kļūt par represiju līdzdalībniekiem.

Represiju mašīna nesaudzēja nevienu - ne sirmgalvjus, ne sievietes, ne bērnus. Lai piespiestu atteikties no prakses, Faluņgun praktizētājus pat bez tiesas lēmuma ievietoja cietumos, «pāraudzināšanas iestādēs», psihiatriskajās klīnikās un necilvēcīgi spīdzināja. Milicijai tika atļauts spīdzinot nogalināt un spīdzināšanas rezultātā iestājušos nāves gadījumus reģistrēt kā pašnāvības. Neskatoties uz informācijas slēpšanu, pašlaik ir oficiāli apstiprināti vairāk kā 3500 Faluņgun praktizētāju nāves gadījumi, tomēr ņemot vērā sarežģīto situāciju ar pierādījumu apkopošanu, patiesais upuru skaits varētu būt desmitiem reižu lielāks. Vairāk kā 6000 ir notiesāti ar cietumsodu līdz 18 gadiem. Vairāk kā 100 000 ir nelikumīgi nosūtīti uz darba nometnēm, simtiem tūkstoši ir nelikumīgi arestēti. Ir sašķeltas neskaitāmas ģimenes, daudzi bērni ir palikuši bez vecākiem.

2006.gadā atklājās šausminoši fakti par to, ka visā Ķīnas teritorijā eksistē slepens koncentrācijas nometņu tīkls, kara hospitāļi un medicīnas iestādes, kuros dzīviem Faluņgun praktizētājiem bez narkozes tiek izņemti iekšējie orgāni transplantāciju operāciju veikšanai. Vēl dzīvu cilvēku ķermeņi tikuši kremēti, lai slēptu noziegumu pierādījumus. Pēc ekspertu domām, orgānu izņemšanas rezultātā, bojāgājušo skaits varētu būt lielāks nekā 40 000 cilvēku.

13 gadu ilgās represijas Ķīnā, kas vērstas pret Faluņgun, apliecina, ka ļaunums nespēj uzvarēt labo. Kompartijai ne tikai nav izdevies panākt Faluņ Dafa aizliegumu visā pasaulē, bet tieši pretēji - uzzinot patiesību par necilvēcīgajām represijām Ķīnā, arvien vairāk cilvēkiem visā pasaulē ir iespēja ieraudzīt Īstenību, Labestību, Pacietību kā ļaunuma pretstatu.

Represijas notiek vēl šodien, tomēr Ķīnā arvien vairāk cilvēku atsakās no līdzdalības tajās. 2006.gadā visā Ķīnas teritorijā aizsākās «Tuidang» kustība, ar kuras palīdzību vairāk kā 118 miljoni cilvēku ir izstājušies no Ķīnas kompartijas un tās organizācijām. «Tuidang» kustība sniedz patiesu informāciju par komunistisko partiju, palīdz cilvēkiem izprast komunisma ļauno ietekmi un atbrīvoties no tās savā domāšanā.

Tā kā kompartijas vadītāji vairs nespēj noslēpt ziņas par noziegumiem un represijās izšķērdētajiem milzīgajiem valsts līdzekļiem, viņus ir pārņēmušas bailes par Ķīnas komunistiskās partijas neizbēgamo galu. Tādējādi esošo stāvokli raksturo bailes un centieni norobežoties no atbildības par asiņainajiem noziegumiem.

Līdzīgi kā pārējās pasaules valstīts, arī Latvijā ir brīva iespēja nodarboties ar Faluņgun praksi.

Mēs, Latvijas Faluņgun praktizētāji, vēlamies teikt paldies visiem Latvijas iedzīvotājiem un tās viesiem, kuri šo 13 gadus ilgstošo represiju laikā atbalstījuši un jutuši līdzi Faluņgun praktizētājiem visā pasaulē.

Mēs aicinām atbalstīt tādas vērtības kā Īstenība, Labestība, Pacietība un nosodīt 13 gadu ilgās Faluņgun represijas Ķīnā kādā no Jums pieejamām formām - parakstot petīciju, uzrakstot atbalsta vēstuli, stāstot par notiekošo Ķīnā saviem tuviniekiem, draugiem un kolēģiem, ar savu runu vai dalību piedaloties šā pasākuma laikā Faluņgun atbalstam, vai iknedēļas piketā pie Ķīnas vēstniecības Latvijā.

Aicinām piedalīties 20.jūlijā Rīgā notiekošā pasākumā:

9:30-10:30 Pikets pie Ķīnas vēstniecības. Ganību dambis 5

11:30-13:30 Informatīvs pasākums pie Laimas pulksteņa

14:15-17.30 Informatīvs pasākums Vērmanes dārzā

Pasākuma laikā būs iespēja parakstīt petīciju, lai nosodītu Faluņgun represijas Ķīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu